Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Dead Daisies – Locked And Loaded
Steamhammer/SPV
Release datum: 23 augustus 2019
Tekst: Wim Rueter – 09 augustus 2019
“Mijn gok is dan ook dat dit album meer bestemd is voor het winnen van nieuwe zieltjes, de echte fans kennen alles al. ”

Het grotendeels Amerikaanse sterrenensemble genaamd The Dead Daisies (alleen gitarist en oprichter David Lowy is een Australiër) brengt met ‘Locked and Loaded’ het zevende album uit. Zij die de Daisies goed kennen weten dat de band er niet vies van is om meerdere covers in hun repertoire op te nemen. Nu heeft ‘Locked and Loaded’ als ondertitel ‘The Covers Album’ meegekregen, dus tien van deze covers vind je dus op dit album terug.

Zoals we van deze band gewend zijn, de uitvoeringen klinken als een klok. Op de klasse van deze band valt niets af te dingen. Drie nummers hoor je in een live uitvoering terug (met een altijd heerlijke uitvoering van ‘Rocking In The Free World’ van Neil Young), de overige covers komen van de eerdere studioalbums. De versie van het Rolling Stones deuntje ‘Bitch’ blijft altijd lekker om te beluisteren. Waar dit soort albums nog weleens verrassingen bevatten, is ‘Locked and Loaded’ voor de fans vooral een feest van herkenning. Alle uitvoeringen zijn al wijd en zijd bekend. Mijn gok is dan ook dat dit album meer bestemd is voor het winnen van nieuwe zieltjes, de echte fans kennen alles al. Wel een gemiste kans, want de band speelt al wat langer bijvoorbeeld ‘Maggie May’ van Rod Stewart tijdens optredens. De meest recente aanwinst, drummer Deen Castronovo, neemt hier de vocalen verdienstelijk voor zijn rekening. Ook op KISS Kruises, waar de band meerdere malen op meevoer, speelde de band een aantal obscure KISS nummers die de originelen bijkans doen verbleken. Maar goed, het is wat het is. Als fan kun je als excuus altijd nog aanvoeren dat het handig is om een hele lading covers van The Dead Daisies op één album bij de hand te hebben.

Tracklisting:
1. Midnight Moses
2. Evil
3. Fortunate Son
4. Join Together
5. Helter Skelter
6. Bitch
7. American Band (Live)
8. Revolution
9. Rockin’ In The Free World (Live)
10. Highway Star (Live)

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.