Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Curse Of Millhaven – Thresholds
Dust & Bones Records
Release datum: 30 augustus 2019
Tekst: Koen de Waele – 27 september 2019
“Lekker brutaal klinkende death metal waar de blastbeats je rond de oren vliegen.”
8.4/10

Deze death metalband komt uit de Belgische regio Westhoek rond de stad Ieper. Voor wie niet bekend is met deze streek: daar lag in de Eerste Wereldoorlog een front waar duizenden soldaten stierven in de loopgraven. Heel de regio lag na vier jaar oorlog helemaal in puin. De band is trots op hun afkomst en laat dit duidelijk merken in hun biografie.

Net als een eeuw geleden hebben ze met ‘Thresholds’ ook een plaat afgeleverd die voor de nodige vernielingen zal zorgen. Lekker brutaal klinkende death metal waarin de blastbeats je rond de oren vliegen. Samen met de snelle riffs en woedende grunts krijg je een gepeperde dosis energie te verwerken. Toch zijn ze erin geslaagd om hier en daar wat elementen in te verwerken die voor wat leuke afwisseling zorgen. Dat gaat van melodieus en licht episch gitaarwerk waarmee ‘Sadistic Art’ met begint. In ‘Path Of Destruction’ laat zanger Jasper zijn grunts nog iets dieper doorklinken. De break met het donderend drumwerk hier klinkt trouwens zalig. Halverwege krijg je met ‘Enlightenment’ een akoestisch tussendoortje. Ook hekkensluiter ‘Cruciato Mentis’ is instrumentaal maar met sneller gitaar-en drumwerk.

‘Thresholds’ is hun derde album en laat een band horen die tot heel wat in staat is. Juist jammer dat met de twee instrumentale nummers eraf, de speelduur nog geen dertig minuten is. Dan prefereer ik toch nog tien minuten extra lekkere death metal met een stevige grunt.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.