Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Big Dirty – The Sex
Self Released
Release datum: 17 juli 2020
“Variatie en vakmanschap is genoeg aan boord, maar of het altijd goed getimed en in de juiste proporties ten toon gespreid wordt, daar heb ik mijn twijfels over.”
6.5/10
Wim Rueter I 17 juli 2020

De erotisch getinte vrouwelijke telefoonstem in de intro verraad het tekstuele niveau van dit plaatje reeds, maar net als soortgenoten Steel Panther, en andere sleazy glam-rock bands waarmee The Big Dirty graag vergeleken wordt, zijn de teksten vaak van hetzelfde discutabele niveau. Ook al is dit zeker niets vernieuwends en zijn zowel de teksten als ook de muziek doorspekt met clichés, toch zullen veel liefhebbers van een stevige portie standaard sleazy glam-hardrock beslist even moeten wennen aan enkele additionele elementen.

Zo kan een riff een smerige groove-metal drive en ondertoon hebben, worden de muzikaal-technische capaciteiten soms in behoorlijk dwarse arrangementen gegoten of zelfs een paar keer in een bijna jazz-rock aandoend tafereel. Ook op zijn minst opmerkelijk is het nummer ‘All Night Long’ waarbij het zoetsappige muzikale ‘Golden Lark’ (Styx) sfeertje grondig om zeep geholpen wordt door de tekst. Variatie en vakmanschap is genoeg aan boord, maar of het altijd goed getimed en in de juiste proporties ten toon gespreid wordt, daar heb ik mijn twijfels over. Vaak kan ik een beetje buiten de lijntjes kleuren en een stuk creatief dwars schrijverstalent wel waarderen als de uitvoering goed is, maar ondanks dat er weinig op de technische uitvoering aan te merken is, kan dit mij niet zomaar direct overtuigen.