Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Temple Of Void – The World That Was
Shadow Kingdom Records
Release datum: 27 maart 2020
Tekst: Pim Blankenstein – 20 maart 2020
“Meeslepend, zwaar en gevuld met prachtige melodieën en uitgekiende synthesizer tapijtjes.”
8/10

Het Amerikaanse Temple Of Void keert terug met hun derde full-length album. Ook bij ‘The World That Was’ kunnen we wederom spreken van een death/doom album in het straatje van Hooded Menace of Acid Witch. Met laatstgenoemde bestaat sowieso een band daar zanger Mike Erdody ook in die formatie actief is.

Qua melodieën kun je ook de invloed van Paradise Lost of het oude Katatonia horen. Naar eigen zeggen zijn er dit keer ook wat meer invloeden verwerkt uit de grunge (Alice In Chains, Pearl Jam) en shoegaze (Ride). Eerlijkheid moet bekennen dat dit niet direct hoorbaar is. Wat dat betreft liggen de door de band genoemde death metalinvloeden van bijvoorbeeld Bolt Thrower meer voor de hand.

Veel belangrijker is het feit dat Temple Of Void gewoon een erg sterk, zes nummers tellend album heeft opgenomen. Meeslepend, zwaar en gevuld met prachtige melodieën en uitgekiende synthesizer tapijtjes. Die toetspartijen zijn echt een sfeerverhogende aanvulling. En hebben op dit album een prominentere rol. Ik ben ervan overtuigd dat de liefhebbers van death/doom het album van de band uit Detroit zonder enig twijfel zullen omarmen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.