Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Temple of Deimos – Heading To Saint Reaper
Argonauta Records
Release datum: 18 maart 2022
“Het grote probleem is dat de band zoveel op Queens of the Stone Age lijkt”
6.5/10
Jan Simon Hoogschagen  I 15 maart 2022

De mannen van Temple of Deimos zijn behept met een gezonde dosis zelfkennis en maaien mij op die manier het gras voor de voeten weg. Ik had origineel uit de startblokken willen komen door te zeggen dat dit trio uit Genua hard op weg is om het Italiaanse antwoord, of eigenlijk de Italiaanse kopie van Queens of the Stone Age te worden, zeggen ze potverdorie zelf in hun slechts een paar regels lange persbericht dat ze zwaar geïnspireerd zijn door de Palm Desert en grunge scene. Ja duh… Daar gaat je recensie…

Het derde album van Temple of Deimos is dus een schaamteloze ripoff van Josh Homme en de zijnen. Ze doen het het op zich best aardig, en het moet gezegd worden: zo’n song als ‘Elvis Aaron Stoner’ is alleen al vanwege de volkomen idiote songtitel geniaal. Totdat je na ongeveer dertig seconden merkt dat dit toch eigenlijk gewoon ‘Little Sister’ van QOTSA is, ietsiepietsie anders maar niet genoeg om je het hele nummer af te vragen waar je dit eerder gehoord hebt. ‘Little Sister’ dus. Van ‘Lullabies to Paralyze’ uit 2005, mocht je het willen opzoeken. En Temple of Deimos, Temple of the Dog… hmm, misschien is het geen goed idee om ‘Hunger Strike’ nog eens uit de kast te trekken.

Dit soort dingen maakt dat het bijna onmogelijk is om ‘Heading To Saint Reaper’ onbevangen te beluisteren. Het vervelendste is nog wel dat het op zich helemaal geen slecht stoner / desert rock album is. Lekker up tempo, fijne fuzz en toffe psychedelische melodieën. Het grote probleem is dat de band zoveel op Queens of the Stone Age lijkt. Wil lijken misschien zelfs en dan is de conclusie: sorry jongens, maar QOTSA is toch echt beter.