Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sylosis – Cycle Of Suffering     
Nuclear Blast
Release datum:  07 februari 2020
Tekst: Koen de Waele – 21 januari 2020
“‘Het hele album na elkaar beluisteren is best wel een intensieve gebeurtenis. Toch is de band erin geslaagd om een heel explosief album in elkaar te steken en klinken ze na die lange rustpauze gretiger als ooit.”
8.5/10

Na een pauze van vier jaar, waarbij frontman Josh Middleton een vaste plaats kreeg in het metalcoregezelschap Architects, is Sylosis nu helemaal terug met een nieuw album. En dat is al een tijdje geleden want het voorgaande ‘Dormant Heart’ dateert al van 2015.

Het leuke aan een band als Sylosis is dat ze de ideale combinatie gevonden hebben tussen heel technisch gespeelde thrash maar dat zanger Josh er een lekkere opzwepende metalcore zang bij voorziet. ‘Cycle Of Suffering’ laat maar liefst vijftig minuten lang vier muzikanten horen die de ene hoogstaande riff na de andere op je afvuren. Op opener ‘Empty Prophets’ laten ze dit al onmiddellijk horen. Vingervlug gespeelde gitaarsolo’s worden onverdroten gebundeld met delicieuze riffs. Ingewikkelde en naar progressief neigende elementen zijn volop aanwezig. Het volgende ‘I Sever’ begint met een een vleugje klassieke gitaar in een melodie gegoten die je niet snel zal vergeten. De meerdere tempowissels en de zelfs epische indruk die dit nummer nalaten, zorgen voor een meesterwerk in het oeuvre van de band. Wat later doen ze dit nog eens na op ‘Idle Hands’. Ook hier mag je gerust spreken van een klassieker in wording.

Het hele album na elkaar beluisteren is best wel een intensieve gebeurtenis. Toch is de band erin geslaagd om een heel explosief album in elkaar te steken en klinken ze na die lange rustpauze gretiger als ooit.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.