Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Suicidal Angels – Years Of Aggression
NoiseArt Records
Release datum: 08 augustus 2019
Tekst: Horst Vonberg – 05 augustus 2019
“Dit is old school thrash zoals het hoort, en gezegend met een dik edoch uitgebalanceerd geluid is het een dikke 40 minuten lang genieten van een band die het beste uit de 20e eeuw een prima eigentijds gezicht gegeven heeft.”
8.2/10

Verlangt U ook nog wel eens terug naar de tweede helft van de jaren 80 waar de ene na de andere geweldige thrash metal band het levenslicht zag en dito platen op ons afvuurde? Maar U heeft niet altijd zin om altijd maar weer die oude klassiekers op te zetten? Dat kan ik U ‘Years Of Aggression’, het inmiddels zevende full-length album van het Griekse Suicidal Angels, van harte aanbevelen.

Dit gezelschap doet inmiddels alweer sedert 2001 zeer eigenzinnig haar ding, en ik ga U dan ook niet vermoeien met met alle in’s en out’s van de afgelopen achttien jaar, die kunt U zelf vast zelf wel vinden hier en daar op de diverse socials. Nee, laten we ons even focussen op het heden, want dat is namelijk leuk genoeg. Zoals U wellicht uit de eerste woorden van deze review heeft kunnen opmaken bewandelen onze Griekse vrienden al reeds lange tijd het betere thrash metal pad. En daarmee bedoel ik een uitstekende mix tussen het beste wat er zich in de tweede helft van de jaren 80 zowel in Amerika als in Europa afspeelde op dit gebied, zonder al die verderfelijke groove invloeden die tegenwoordig menig – in potentie – vette thrash metal plaat meedogenloos de nek omdraaien. Neen dames en heren, dit is old school thrash zoals het hoort, en gezegend met een dik edoch uitgebalanceerd geluid is het een dikke 40 minuten lang genieten van een band die het beste uit de 20e eeuw een prima eigentijds gezicht gegeven heeft.

Nee, natuurlijk is het niet origineel of vernieuwend, maar dat zal me verder een zorg zijn. Daar zijn andere bands voor. Ik vind het daarentegen wel een goede zaak dat bands als Suicidal Angels dit soort thrash metal levend houden. Korte, puntige songs maar ook lang uitgesponnen tracks. Elkaar achterna solerende gitaristen die meer in hun mars hebben dan alleen maar het boek ‘Basisriffs voor beginners’. Snel als het moet, temporiserend als het liedje er om vraagt. Veel afwisseling dus, aan elkaar gezongen door de archetypische thrash stem van zanger/gitarist Nick Melissourgos. Liefhebbers van bands als Kreator, Slayer, Exodus, Testament of Forbidden zullen zich hier geen buil aan vallen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.