Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Scarlet Rebels – Show Your Colours
ROAR Records
Release datum: 09 augustus 2019
Tekst: Wim Rueter – 05 augustus 2019
“Als de Scarlet Rebels live net zo overtuigend overkomen als op dit debuut, dan kunnen er nog wel eens mooie tijden aanbreken voor deze Welshmen.”
9/10

Uit de as van de band VOiD ontstond in 2017 Scarlet Rebels. Deze uit Wales afkomstige band debuteert nu op overtuigende wijze met ‘Show Your Colours’. Die overtuiging hoor je namelijk terug in de twaalf stevige en melodieuze nummers op het reguliere album, en op de digitale versie krijg je er ook nog eens twee bonustracks bij. De prima productie van Tim Hamill vergroot het luisterplezier alleen maar meer, maar die beste man heeft ook bij Motörhead en George Michael achter de knoppen gezeten dus die weet wel wat hij doet. Het resultaat is een heavy maar glasheldere sound.

Met zanger Wayne Doyle heeft Scarlet Rebels trouwens een klasbak binnen de gelederen. Soms krachtig (‘Part Of Me’), dan weer mooi gedragen (‘Heal’) slaat hij zich met overtuiging door de nummers heen. Nu ik toch het nummer ‘Heal’ aanhaal, het is lang geleden dat er zo een klasse ballad mijn kant uit is gekomen. Lijstje er omheen! Een ander aspect waar de Scarlet Rebels hoge ogen mee gooien is de close harmony zang die in sommige nummers te horen is. Een track als ‘Let Your Love Go’ is al een goed nummer, maar de samenzang geeft het nog een duwtje richting top. Eigenlijk is ‘Show Your Colours’ een gevalletje van ‘all killer, no filler’. Als de Scarlet Rebels live net zo overtuigend overkomen als op dit debuut, dan kunnen er nog wel eens mooie tijden aanbreken voor deze Welshmen. Dit is er één voor het jaarlijstje van iedereen die melodieuze rock lief heeft. Trawiadol!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.