Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

SUBURBAN MUSIC GROUP (NL) lanceert nieuw prog-symfo rock-metal label CONSTRUCTION RECORDS

EERSTE 5 RELEASES (LICENTIE-)HERUITGAVEN OP VINYL VAN KAIPA, LONG DISTANCE CALLING, ROINE STOLT'S THE FLOWER KING, SONS OF APOLLO EN SPOCK'S BEARD

NIEUWE (EERSTE) EIGEN SIGNING BINNENKORT AANGEKONDIGD

28-01-2022

Construction Records. Zo heet het gloednieuwe Nederlandse progressieve-symfo rock-metal label dat vandaag officieel wordt gelanceerd als onderdeel van Suburban Music Group (NL) waarin ook platenlabel Suburban Records en Suburban Marketing & Distribution zijn opgenomen. Construction Records zal vooral progressieve en/of symfo rock- en metal bands in de breedste zin gaan huisvesten, die opvallen door hun vakmanschap in songwriting en instrumentbeheersing.

Het eerste wapenfeit zijn vijf prog classics die onder licentie van het internationaal gerenommeerde prog label Inside Out op gekleurd vinyl worden heruitgegeven op vrijdag 20 mei a.s., te weten:

Kaipa – ‘Children Of The Sounds’ (gekleurd vinyl)
Long Distance Calling – ‘Trips’ (gekleurd vinyl)
Roine Stolt’s The Flower King – ‘Manifesto Of An Alchemist’ (gekleurd vinyl)
Sons Of Apollo – ‘MMXX’ (gekleurd vinyl)
Spock’s Beard – ‘The Oblivion Particle’ (gekleurd vinyl)

Uiteraard richt het in Haarlem gevestigde Construction Records zijn vizier ook op nieuw (inter)nationaal talent. De eerste nieuwe Nederlandse prog rockband is inmiddels ingelijfd en zal zeer spoedig worden aangekondigd.

Rob Willemse, M.D. van Construction Records, heeft een geschiedenis van 16 jaar als marketingmanager voor een groot popmerchandisingsbedrijf en is momenteel ook label manager van Suburban Marketing & Distribution voor labels als SPVProphecySoulfoodGEP en Peaceville. Ook is hij bekend met de scene als oprichter en gitarist van de Nederlandse progressieve rock-metalband Cirrha Niva.

Rob: “Het is te gek om met de slagkracht en ervaring die ik bij Suburban heb opgedaan Construction Records te mogen runnen, waarin ik volledig mijn eigen muzieksmaak kwijt kan. Er is bijzonder veel talent in eigen land en daarbuiten, maar wij leggen de lat opzettelijk heel hoog. De muziek is en blijft het allerbelangrijkste, maar daarnaast hebben we ook nog andere A&R-criteria. Binnenkort zullen we met grote trots onze eerste eigen signing presenteren. Uit Nederland!”

Ronald Draijer, oprichter en CEO van Suburban Music Group deelt de visie van Willemse volledig: “Wij hebben zelf al onwijs veel ervaring opgedaan met ons eigen inhouse label Suburban Records, dat inmiddels ruim een kwart eeuw bestaat en internationaal geroemd wordt voor zijn constante hoge kwaliteit. Maar waar Suburban Records zich meer op de – zeg maar gerust – rock-‘n’-roll, speed-, garage- en punkrock richt (mijn eigen favoriete muziekgenres), richten we ons met Construction juist veel meer op de prog/symfo rock en metal.”

Willemse: “Kort gezegd: Construction Records is een nieuw kwaliteitslabel voor de prog/symfo community: complexe nummers die zorgvuldig zijn opgebouwd om tot een uitbarsting van instrumentaal vakmanschap te komen, voorzien van cleane zang en zelden radiovriendelijk vanwege hun lengte. Diversiteit is het sleutelwoord. Zwaar, breekbaar, krachtig, kwetsbaar, ingewikkeld of juist doordacht eenvoudig het kan ons hart allemaal sneller doen kloppen. Zolang de gitaarsolo’s maar niet vergeten worden!”

Suburban Distribution
Suburban Distribution is 1997 opgericht door Ronald Draijer en toenmalig compagnon Richard Evers, die beiden voor RoughTrade werkten. Ze waren van mening dat de industrie behoefte had aan een distributiebedrijf dat zich richtte op ‘zwaardere’ muziek. Hun toewijding gecombineerd met wat ouderwetse grit zorgde ervoor dat niet veel later Suburban Distribution werd opgericht. De eerste labels die zich aansloten waren Nuclear BlastCentury MediaSPV en Massacre Records.

Social media