Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kreator – Violent Revolution (re-release) / Bootleg Revolution
Nuclear Blast Records 
Release datum: 21 januari 2022
“Collectors kunnen toeslaan, al zijn wij meer benieuwd naar nieuw werk, want de laatste keer dat we met Mille Petrozza spraken dateert toch al van 2017 voor ‘Gods Of Violence’.”
Vera Matthijssens I 28 januari 2022

Op 21 januari jl. was het een revolutionaire dag voor fans van Kreator. Op die vrijdag werd het album ‘Violent Revolution’ opnieuw uitgebracht omdat het nu 20 jaar oud is. ‘Violent Revolution’ werd oorspronkelijk uitgebracht door Steamhammer/SPV op 25 september 2001, enkele dagen na 9/11 en ik herinner me dat sommige cover art werd aangepast na die wereldschokkende terreur. ‘Violent Revolution’ is een degelijk album, maar ook geen uitschieter in de catalogus van Kreator, al klinkt de titel nu wel profetisch. Voor wie als fan dit album nog niet in zijn verzameling heeft, is dit mogelijk een geknipte kans.

Simultaan met die heruitgave is er op dezelfde dag de release van ‘Bootleg Revolution’. U raadt het goed: een live registratie die zowel fysiek (4 CD/LP als je het samen met de heruitgave van ‘Violent Revolution’ aanschaft) als digitaal verkrijgbaar is en welhaast een overaanbod aan songs heeft, waarvan meerdere malen dezelfde songs. Er zijn opnamen uit Korea, Brazilië, Duitsland (Wacken), Turkije en Nederland (Waldrock). Het geluid valt beter mee dan je zou verwachten van een bootleg, alleen in Turkije stond alles nog niet op punt voor de beenharde thrash metal van de Duitsers. Collectors kunnen toeslaan, al zijn wij meer benieuwd naar nieuw werk, want de laatste keer dat we met Mille Petrozza spraken dateert toch al van 2017 voor ‘Gods Of Violence’.