Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Subsignal – A Song For The Homeless – Live in Rüsselsheim 2019
Gentle Art Of Music
Release datum: 22 mei 2020
“Het is gewoon een sterk album die mooi weergeeft wat de band in petto heeft.”
7.7/10
Leon Vonk I 15 mei 2020

Voor de fans van progressieve rock zal Subsignal inmiddels geen onbekende naam meer zijn, de Duitsers maken inmiddels al zo’n dertien jaar kwalitatief hoogstaande muziek. Een kleine twee jaar geleden kwam ‘La Muerta’ uit, het vijfde studioalbum van de groep, en bewees daarmee dat ze bij de betere bands in het genre horen. Een mooi moment voor een live CD, aldus de band. Het album, die de naam ‘A Song For The Homeless – Live in Rüsselsheim 2019’ kreeg, zou eind april uitkomen maar vanwege het corona virus moeten we nog even wachten tot eind mei.

Van Subsignal kan je altijd kwaliteit verwachten, dat is een ding dat zeker is. Het is dus geen verassing dat ook dit live album van hoge kwaliteit is, waar nog veel andere bands wat van kunnen leren. De liedjes worden foutloos gespeeld, zanger Arno Menses is uitstekend bij stem, en de productie is dik in orde. Je hoort dan ook dat het ervaren rotten in hun vak zijn. De liedjeskeuze is niet geheel verassend, er wordt ruim de tijd genomen om liedjes uit de hele carrière te spelen maar natuurlijk ook van het laatste album ‘La Muerta’. Daardoor is het een mooi overzicht van het oeuvre van de band geworden. Toch moet worden gezegd dat de liedjes van ‘La Muerta’ mij beter in het oor liggen, hoewel de oudere nummers zeker niet slecht zijn. Het enige puntje van kritiek is de drumsolo van Dirk Brand die ik niet bepaald indrukwekkend vind. Het is niet zo dat hij niet kan drummen, dat doet hij namelijk uitstekend, maar drumsolo’s zijn vaak gewoon niet zo interessant. Daarnaast weet ik dat hij tijdens de solo drumstokjes met verlichting gebruikt, die je bij een geluidsregistraties natuurlijk niet ziet. Een visueel aspect maakt zo’n drumsolo toch net iets interessanter.

Maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek op ‘A Song For The Homeless – Live in Rüsselsheim 2019”. Het is gewoon een sterk album die mooi weergeeft wat de band in petto heeft. Het album is interessant voor fans van de band maar ook als introductie voor de mensen die de band nog niet goed kennen. Een prima live album dus!