Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Stone Sour – Hello, You Bastards: Live In Reno
V2 Records
Release datum: 13 december 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 30 november 2019
“Als je Stone Sour nog niet kent omdat je de afgelopen zeventien jaar onder een steen hebt geleefd of net pas metal hebt ontdekt is dit album een leuke instap in “die andere band” van Corey Taylor.”
8.5/10

Terwijl Slipknot aan hun wereld tour is begonnen ter promotie van het nieuwe album komt het kleine(re) broertje Stone Sour met een heus live-album. ‘Hello, You Bastards: Live In Reno’ werd op 5 oktober 2018 opgenomen en is in die vorm ook zo op cd en vinyl gezet. Geen overdubs of andere studio foefjes die dingen mooier maken dan ze zijn dus. Het was een tour die in het teken stond van het promoten van het ‘Hydrograd’ album. Zodoende horen we van dat album maar liefst zes nummers. Goddank hebben ze wat dat betreft precies de juiste gekozen want ondanks alle positieve kritieken destijds was dit nou niet bepaald mijn favoriete Stone Sour album. Gelukkig behoren onder meer ‘Taipei Person/Allah Tea’, ‘Song#3’ en ‘Knievel Has Landed’ tot de betere tracks daarvan en worden die supervet gebracht. Het rommelige ‘Rose Red Violent Blue’ neem ik dan maar op de koop toe.

Wat verder opvalt is dat het ‘Audio Secrecy’ album volledig genegeerd wordt en dat is toch wel jammer aangezien daar toch ook wel gave nummers op staan. Het duo album ‘House Of Gold & Bones’ is met drie songs vertegenwoordigd, ‘Come Whatever May’ met vier en het titelloze debuut met twee, dat zijn de ballad ‘Bother’ en het razende ‘Get Inside’. Precies die twee nummers laten wat mij betreft de twee gezichten goed zien van Stone Sour live. ‘Bother’ wordt gebracht met slechts een gitaar terwijl ‘Get Inside’ toch Slipknot-achtige trekjes vertoond. Stone Sour komt er prima mee weg en dat is ook de kracht van deze band. Het publiek eet uit de hand van Corey Taylor die prima op dreef is en ondersteund wordt door een uitstekende band die weinig steken laat vallen. Als je Stone Sour nog niet kent omdat je de afgelopen zeventien jaar onder een steen hebt geleefd of net pas metal hebt ontdekt is dit album een leuke instap in “die andere band” van Corey Taylor.

Tracklist:
Taipei Person / Allah Tea
Do Me a Favor
Knievel Has Landed
Whiplash Pants
Absolute Zero
Bother
Tired
Rose Red Violent Blue (This Song Is Dumb & So Am I)
30/30-150
Get Inside
Reborn
Song #3
Through Glass
Made of Scars
Fabuless

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.