Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Stargazer – Life Will Never Be The Same
Mighty Music
Release datum: 3 maart 2023
“Nummers met een kop en staart, hele fijne gitaarsolo’s, een meer dan prima zanger en een ritmesectie die weet wat er moet gebeuren.”
7.5/10
Henk Biesterveld  I 5 maart 2023

Je hebt van die albums die je gelijk bij het eerste nummer al pakken.’Life Will Never Be The Same’ van het Noorse Stargazer is er zo een. ‘Can You Conceive It’ is de energieke openingstrack die op een behoorlijk tempo de toon zet. ‘Live My Dream’ en ‘Rock The Sky’ volgen in een iets langzamer tempo maar de energie blijft. Nummers met een kop en staart, hele fijne gitaarsolo’s een meer dan prima zanger en een ritmesectie die weet wat er moet gebeuren. Daaroverheen ligt een fijn keyboard laagje wat nergens te veel wordt en wel wat doet denken aan de jaren 80 Europe van voor ‘The Final Countdown’. Daarmee is de stijl van de band ook wel goed te vergelijken al worden Van Halen, Dio en Deep Purple door de band zelf ook genoemd. Ook daar kan ik goed mee leven.

Is dan alles rozengeur en maneschijn op dit album? Helaas niet want de ballads, waarvan ‘Live Today’ wel echt de minste is gooien wat roet in het eten. Gelukkig maken de simpele rocker ‘Will I Come To Heaven’ en het zeer melodieuze ‘Turn Off The Light’ veel goed. ‘Beyond The Moon’ is een hele fraaie instrumentale ballad waarop gitarist William Ernsten laat horen wat hij allemaal in zijn bagage heeft. Kee Marcello (ex Europe) zou er jaloers op worden. Een prima album dus van Stargazer met hier en daar nog wat werk aan de winkel. Staan de genoemde bands in je platenkast ga dit dan zeker checken!