Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
SL Theory – Cipher
Rock Of Angels Records
Release datum: 6 december 2019
Tekst: Leon Vonk – 23 december 2019
“Het is daardoor een redelijk tam album geworden welke ook makkelijk beluisterd kan worden door mensen die niet van metal houden.”
7/10

SL Theory is een band die in 20019 begonnen is als solo project van de Griekse drummer Sotiris Lagonikas. In de afgelopen tien jaar heeft de muzikant drie ‘solo’ albums uitgebracht maar sinds 2017 is het een échte band geworden met de release van de live CD “Progressively Dark – A Concert For Group & String Orchestra”. Daarna ging de band de studio in voor een volwaardig album, de eerste dus die als band is gemaakt. Het resultaat hiervan is te vinden op het nieuwe album ‘Cipher’.

Opvallend aan het album is dat er maar liefst zeven vocalisten op het album meedoen. Niet iedereen heeft een grote rol maar toch is het opvallend veel. De band maakt muziek die een beetje doet denken aan een soort metal musical met invloeden van Queen en Styx. Een wat zoet geluid dus. Het is daardoor een redelijk tam album geworden welke makkelijk beluisterd kan worden door mensen die niet van metal houden. Wat mij betreft echter is dit ook gelijk de grootste zwakte van het album. DE plaat heeft weinig pit en zal de echte rock en metal liefhebbers waarschijnlijk niet kunnen bekoren. Muzikaal zit het op zich goed in elkaar, de composities zijn best oké, de zang is ook zeker niet slecht, en instrumentaal valt er ook niets op aan te merken. Edoch vanwege het gebrek aan pit, onderscheidende muzikanten en een origineel geluid weet de band weinig te overtuigen. Wellicht dat fans van Trans-Siberian Orchestra dit album beter kunnen waarderen, maar de gemiddelde rock/metal liefhebber zal hier weinig enthousiast over raken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.