Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Skulldriver – L.D.C.
Elit Bolaget
Release datum: 12 april 2019
Tekst: Koen Bakker – 19 september 2019
“Met een lekker natje en droogje erbij is dit best wel te verhapstukken.”
6.5/10

De recensie van deze CD single zat al een paar weken als een geobstipeerde keutel vast in mijn darmstelsel, want na enkele luisterbeurten was ik nog niet overtuigd van het wel en wee van de heren van Skulldriver. Ze spelen namelijk groove / thrash metal en daar mag je me nou niet bepaald ’s nachts voor wakker maken. Ik besloot daarom het schrijven van deze recensie ietwat uit te stellen tot het moment dat ik in de mood was en die keutel netjes rondjes draaide in de toiletpot.

De Finse groep bestaat reeds sinds 2006 en debuteerde een viertal jaar later met ‘Facts, Fictions And Fucked Up Situations’, gevolgd door een EP in 2014 die simpel genoeg ‘EP’ werd genoemd. Anno 2019 is daar dan ‘L.D.C.’. Ik weet niet waar dat voor staat, maar die “L” is misschien een verwijzing naar het dorpje Liljendal, waar het gezelschap vandaan komt. De favoriete uitdrukking van mijn Duindorpse vrienden is trouwens “likken die clit!!!”, dus dat kan het ook betekenen.

Afijn, ‘L.D.C.’ is een CD’tje dat best lekker wegspeelt, maar dat niet echt potten kan breken. De muziek kabbelt iets te makkelijk voort en de uitvoering (met name de drums) is ietwat te pover om indruk bij mij te maken. Met een lekker natje en droogje erbij is dit best nog wel te verhapstukken en je zult echt wel een leuke avond hebben wanneer Skulldriver optreedt. Fans van een groep als ons eigen Hatemore kunnen blind toehappen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.