Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Six Foot Six – End Of All
Scarlet Records
Release datum: 11 december 2020
“Echt vooruitstrevend is het allemaal niet, desondanks is het zonder meer een genot voor de trommelvliesjes. Liefhebbers van melodische heavy metal moeten dit plaatje dus zeker een kans geven.”
7.5/10
Jori van de Worp I 03 december 2020

Oud-zanger Kristoffer Göbe van Falconer krijgt het vuur weer in de reet en verzamelt wat muzikanten om zich heen voor een nieuwe band, dat is de kortste versie van de biografie van het Zweedse Six Foot Six. In 2018 kwam het debuut ‘The Six Foot Six Project’ uit, wat door de titel leek op een eenmalig avontuur. Nu is er met ‘End Of All’ weer een nieuwe plaat uit en ook dit is weer een verzameling van prettig in het oor liggende melodische metal.

Meer dan aan het snellere werk van Falconer uit Kristoffer’s tijd doen de hymnes vooral aan bands als Masterplan, Thunderstone en ook Hammerfall denken. Een nummer als opener ‘Welcome To Your Nightmare’ is door zijn galopperende tempo en eigenzinnigheid zelfs iets aan de landgenoten van Avatar denken, al zingt Kristoffer natuurlijk alleen met cleane vocalen. Verder bestaat de muziek vooral uit lekkere rechttoe rechtaan en mooie hymnes als ‘In The Eyes Of The World’ en ‘Oblivion’ en meer rockerige stukken als ‘Blood Will Out’ en ‘Break The Wheel’. Kortom, echt vooruitstrevend is het allemaal niet, desondanks is het zonder meer een genot voor de trommelvliesjes. Liefhebbers van melodische heavy metal moeten dit plaatje dus zeker een kans geven.