Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Six Degrees – No One Is Innocent
Rockshots Records
Release datum: 27 november 2020
“Six Degrees heeft hun landgenoten van Lacuna Coil als voorbeeld gekozen met enkele Slipknot en Korn invloeden erbij, maar kan bijlange niet tippen aan het origineel.”
6.5/10
Koen de Waele I 09 november 2020

Dit is het debuut voor het Italiaanse Six Degrees. De drijvende kracht achter de band is het duo Luca Correnti (gitaar/zang) en Valentina Aleo (zang). Beiden waren al actief in kleinere lokale bands tot ze elkaar vonden. Emoties zoals haat, liefde, frustratie, dood, hoop en ontgoocheling vormden de leidraad tot de inspiratie van de nummers.

Luca zorgt met zijn grunts voor een agressieve toets en Valentina haar heldere zang benadrukt de meer emotionele passages. Beide zangstijlen wisselen elkaar steeds af. De riffs klinken niet te gecompliceerd en er zit een flinke dosis groove in. Er werd gretig rondgestrooid met allerlei samplers en passages met een gesproken stem. Die constante alternatie in de zang doet wat denken aan landgenoten Lacuna Coil. Toch klinkt het hier allemaal wat minder. De grunts van Luca klinken te geforceerd en slagen er niet in om te blijven boeien. Hoewel Valentina haar stem niet zo krachtig en toonvast is als de meer bekendere frontladies, zorgt ze wel voor een welkome afwisseling. Muzikaal kan Six Degrees echter niet overtuigen. En dan spreken we nog niet over hun versie van Huey Lewis’ hit ‘The Power Of Love’. Een bijzonder flauw afkooksel van het origineel waarbij zowel Luca als Valentina vocaal de mist ingaan.