Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Siniestro – Vortexx
Black Lodge
Release datum: 14 mei 2021
“Siniestro geeft hier en daar echter een aparte draai aan hun muziek, door bijvoorbeeld ‘Den Svartaste Flamman Och Renaste Hat’ op te nemen en volledig in het Zweeds te zingen”
7.6/10
Berto I 11 juni 2021

De afstand tussen muzikanten maakt tegenwoordig niet meer zoveel uit. Meerdere bands hebben leden die ver van elkaar vandaan wonen en via electronische weg albums schrijven en opnemen. Zo ook in het geval van Siniestro, waar beide leden 8000 kilometer uit elkaar wonen. Zweden en Chili zijn de thuisbasis van deze band, maar hun nieuwe album ‘Vortexx’ klinkt alsof ze buren zijn van elkaar. De band brengt niets nieuws onder de zon, een donkere vorm van thrash metal die wat invloeden heeft van black metal, maar verder grotendeels een eerbetoon lijkt aan de bands uit de jaren tachtig. Siniestro geeft hier en daar echter een aparte draai aan hun muziek, door bijvoorbeeld ‘Den Svartaste Flamman Och Renaste Hat’ op te nemen en volledig in het Zweeds te zingen.

Deze korte stamper is uit een meer Duits hout gesneden, categorie Accept en verandert even de donkere sfeer op dit album. Het instrumentale ‘Hiisi’ heeft zelfs flamenco invloeden en zet je ook weer op het verkeerde been. Verder is het strakke thrash metal met ’Escape By Death’ en met de eerste single ‘One Last Bullet One Last Ride’ die dan weer een beetje The Haunted invloeden heeft. Alles bij elkaar is het een gevarieerd album geworden dat gelukkig meer biedt dan de gemiddelde thrash band tegenwoordig. Laat je maar meevoeren door de vortex en ervaar het zelf.