Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Siege Of Power – This Is Tomorrow
Metal Blade Record
Release datum: 17 februari 2023
“Siege Of Power laat een stevige old school death metal album horen waar snelheid en razernij worden afgewisseld met tragere dreiging en een eindresultaat dat blijft boeien.”
8.8/10
Koen de Waele I 20 februari 2023

Met de naargeestige titel ‘This Is Tomorrow’, brengt Siege Of Power hun tweede album uit. Bij wie de bandnaam niet direct een belletje laat rinkelen, het is een verzameling van vier death metal artiesten waaronder zanger Chris Reifert (Autopsy), gitarist Paul Baayens (Asphyx), bassist Theo van Eekelen (ex-Hail Of Bullets) en drummer Bob Bagchus (ex-Asphyx). Noem ze gerust rotten in het vak.

Aan een intro werd geen moeite besteed. Met opener ‘Force Fed Fear’ krijg je direct een stevige thrash en death metal aanval te verduren met pakkende riffs en supersnel drumwerk. Zanger Chris klinkt zoals altijd bijtend en doordringend hard. Het nummer bulkt van de afwisseling, zowel in de melodieën als in de zangpartijen waarbij de refreinen erg verstaanbaar klinken. Die variatie in de nummers blijft het hele album opvallen. Het volgende ‘Sinister Christians’ wordt een pak trager gespeeld en de dreiging en suspense blijven hangen. Chris gebruikt een eerder pratende zangstijl.

Wie in de sfeer is voor een alles vernielende razernij zit alleszins gebeiteld. ‘Zero Containment’ ontpopt zich tot het snelste nummer waarin alles moet wijken voor de Siege Of Power-razernij. ‘Ghosts’ Of Humanity’ begint wat zachter maar halverwege schiet het tempo alweer omhoog en hoor je riffwerk dat tot de top behoort. Toch laat men ook een andere kant horen. Op een nummers zoals ‘As the World Crumbles’ gaat men die trage loodzware Black Sabbath richting uit en produceert Chris een geluid dat van een rottend lijk afkomstig lijkt te zijn. Nog zo een opvallend nummer is ‘Deeper Hounds’ dat klinkt als een onheilige misviering met alweer die giftige zang. De dreigende en lugubere ritmes zuigen de luisteraar mee de verdoemenis in. Heel iets anders dan ‘The Devil’s Grasp’ waarin je death metal met hardcore-invloeden hoort. Wie nog niet overtuigd is, gaat dat zeker zijn met afsluiter ‘This Is Tomorrow’. Een loodzware gruntzang doet denken aan die eerste Paradise Lost-albums en het naargeestige klokkengeluid halverwege brengt alvast niet meer vrolijkheid. Siege Of Power laat een stevige old school death metal album horen waar snelheid en razernij worden afgewisseld met tragere dreiging en een eindresultaat dat blijft boeien.