Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Serenity – The Last Knight
Napalm Records
Release datum: 31 januari 2020
Tekst: Sjak Roks – 26 januari 2020
“Die verhaallijn blijkt een uitstekend platform te zijn om hun niet geringe muzikale kunsten te etaleren en dat levert een plaat op die van begin tot eind weet te boeien.”
8.5/10

De Oostenrijkse symfonische power metal formatie Serenity wist op hun vorige in 2017 uitgebrachte album ‘Lionheart’ al een erg goede indruk achter te laten en het doet me deugd om te constateren dat dit op deze nieuwe plaat ‘The Last Knight’ zeker ook het geval is. Ook ‘The Last Knight’ is net als zijn voorganger een concept-album geworden en dit keer heeft men het leven van de Romeinse keizer Maximilian I als inspiratie-bron gebruikt. Die verhaallijn blijkt een uitstekend platform te zijn om hun niet geringe muzikale kunsten te etaleren en dat levert een plaat op die van begin tot eind weet te boeien.

Na het bombastische intro ‘The Last Knight’ laat het prima ‘Invictus’ meteen horen wat het song materiaal van Serenity zo’n aangename luisterervaring maakt, want dit is een heerlijk power metal nummer met de nodige tempo-versnellingen, imposante gitaarirffs, prima vocalen van bandleider George Neuhauser en een vinnige gitaarsolo. Het iets melodieuzere ‘Set The World On Fire’ kennen we natuurlijk al van de video-clip en ook dit is een erg sterk nummer, waarbij met name het erg aanstekelijke refrein al heel snel tot het uit volle borst meebrullen uitnodigt. Het sterkste punt van deze ‘The Last Knight’ is echter het consistente hoge kwaliteits niveau materiaal (dat me regelmatig doet denken aan bands zoals Kamelot en Firewind) zodat de verveling geen moment toeslaat.

Nummers zoals de ballad ‘My Farewell’, het wat folky aandoende ‘Queen Of Avalon’ en ‘My Kingdom Come’ klinken dan ook erg sterk, maar voor mij is het bombastische ‘Call To Arms’ het absolute prijsnummer van de plaat. Ik kan me echter goed voorstellen dat anderen hier een afwijkende mening over hebben, want zoals gezegd zijn alle nummers de moeite van het beluisteren meer dan waard en zal iedereen zijn persoonlijke favorieten hebben. Serenity laat op deze ‘The Last Knight’ in ieder geval horen dat men in de loop der jaren is uitgegroeid tot een uitstekende metal band wiens song materiaal zeker in de smaak zal vallen bij de symfonische power metal fans. Dit inmiddels zevende full-length album van onze Oostenrijkse vrienden is in mijn beleving in ieder geval de beste plaat die men tot op heden op de markt heeft gebracht!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.