Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sentre – Sentre
Self Released
Release datum: 01 maart 2020
“De vier nummers klinken in elk geval denderend goed en laten een band horen die professioneel op een heel hoog niveau mee speelt. Benieuwd wat de toekomst gaat brengen maar de verwachtingen zijn alleszins groot.”
7.8/10
Koen de Waele I 30 april 2020

Sentre is een recent opgericht Belgische metalband die een nieuw genre van metal wil maken. Dat is om eerlijk te zijn gemakkelijker gezegd dan gedaan. Iets echt nieuws hebben ze niet uit de grond gestampt, maar aan de andere kant, de vier nummers die ze hier op hun debuut EP laten horen, klinken in elk geval hedendaags, fris en behoorlijk stevig.

Opener ‘Herd’ is een kruisbestuiving van thrash, death metal en wat groove erover heen. Beukende drums en riffs en daartussen melodieuze gitaarharmonieën en zelfs hier en daar een sombere piano. Opvallend zijn de gevarieerde zangstijlen. Grunt, screams en heldere zang passeren en zorgen samen met het muzikale aspect voor heel wat afwisseling. ‘Enraged Despair’ is gevuld met furieuze en razende zangpartijen maar laat ook een wat naargeestige stemming horen. Ook ‘Stray’ is zo een beest in wording. Helemaal mooi is afsluiter ‘Odium’. Een lange intro waar samplers, pittige riffs en piano met elkaar worden afgewisseld gaat verder naar een snel en hard bijtend death metalnummer. De vier nummers klinken in elk geval denderend goed en laten een band horen die professioneel op een heel hoog niveau mee speelt. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen maar de verwachtingen zijn alleszins groot.