Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Savage Master – Myth, Magic And Steel
Shadow Kingdom Records
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Koen de Waele – 27 september 2019
“De oudere lezers, opgegroeid in de jaren zeventig en tachtig die met een gevoel van nostalgie nog eens naar speed metal en NWOBHM willen luisteren, gaan hier zeker hun gading vinden.”
7/10

Eventjes al die genres die eindigen op core beu gehoord en nood aan een potje onvervalste, ouderwetse heavy metal? Dan moet je bij Savage Master zijn. Deze Amerikaanse band werd opgericht in 2013 en brengt met ‘Myth, Magic & Steel’ hun derde album uit. Het geluid komt rechtstreeks uit het begin van de jaren tachtig. Zelfs de productie lijkt uit dat tijdperk te stammen.

Eenvoudige heavy metal met een occult tintje, zo zou je dit in één zin kunnen omschrijven. De band bestaat uit vier leden waarvan enkel zangers Stacey Savage zonder masker publiekelijk verschijnt. De riffs worden tamelijk eenvoudig gehouden maar creëren toch een gezellige sfeer. Waar je vooral aan moet wennen, is de toch wel rauwe en soms hoge zang van Stacey Savage. Als je niets van de band weet zou je zelfs denken dat het een man is. Mij kon ze in elk geval niet volledig overtuigen. De nummers waarbij polyfone refreinen te horen zijn, voelen dan ook heel wat beter aan. Een nummer als ‘Flyer In The Night’ kon dertig jaar geleden een flinke hit geweest zijn op al die vrije radiozenders waar je wekelijks een uurtje metal kon horen. Idem voor ‘Crystal Gazer’. En ook daar is het terug de combinatie tussen harmonieus gitaarwerk en catchy zanglijnen. De oudere lezers, opgegroeid in de jaren zeventig en tachtig die met een gevoel van nostalgie nog eens naar speed metal en NWOBHM willen luisteren, gaan hier zeker hun gading vinden. Wie het toch wat moderner wil, kan dit gerust aan zich laten voorbijgaan.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.