Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Rings Of Saturn – Gidim
Nuclear Blast
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Berto Huizinga – 23 oktober 2019
“’The Husk’ of ‘Mental Prolapse’ bijvoorbeeld hebben heerlijke loopjes en ritmes, gekoppeld aan wederom die notenmasturbatie die daardoor echter wel minder irriteert dan voorheen.”
8.5/10

Rings Of Saturn is een technische death metal band die zich niet geneert voor de hoeveelheid noten die ze per song kunnen gebruiken. Op vorige albums heeft die geresulteerd in bewonderende commentaren over de technische hoogstandjes en het waanzinnig hoge niveau van de muzikanten. Minder positief waren de reacties over de songs zelf, die zich soms teveel lieten leiden door de muzikale masturbatie van Rings Of Saturn. Gaandeweg de carrière van de band en de albums die ze uitbrachten is er wel meer lijn gaan zitten in de songs en de toegankelijkheid van de muziek.

Op het nieuwe album ‘Gidim’ zit er weer meer progressie in de manier van songs schrijven en zitten er vaker pakkende stukjes in de songs. ‘The Husk’ of ‘Mental Prolapse’ bijvoorbeeld hebben heerlijke loopjes en ritmes, gekoppeld aan wederom die notenmasturbatie die daardoor echter wel minder irriteert dan voorheen. De stem van nieuwe zanger Ian Bearer is ook een genot om naar te luisteren. Veel variatie in de lage regionen, en een stem die iedere kant op kan binnen het extreme genre. Zijn stem maakt de songs ook net wat aantrekkelijker en leidt (soms gelukkig) af van de muziek. Als de band zijn beste beentje heeft voortgezet als het gaat om het schrijven van een goede song, dan hebben ze ook een echte winner in handen. ‘Genetic Inhritance’ of de eerder genoemde ‘Mental Prolapse’ zijn top songs in het genre en bieden voor de mensen die nu nog terugschrikken voor een diepgaande kennismaking met dit moeilijke genre hoop voor de toekomst.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.