Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Red Dead Roadkill – Sweet Songs Of Anguish
Fastball Music
Release datum: 21 juni 2019
Tekst: Sjak Roks – 07 juli 2019
“Bij tijd en wijlen klinkt een en ander in de uitvoering nog wel wat rommelig, maar in de basis heeft men een aantal aanstekelijke nummers in elkaar weten te draaien die de doorsnee metal liefhebber wel zal kunnen waarderen.”
3.6/5

Red Dead Roadkill is een band uit Hamburg, Duitsland die met deze ‘Sweet Songs Of Anguish’ hun debuutplaat op de markt brengen. De band speel heavy metal met veel alternatieve en pop-invloeden en dat zorgt er voor dat er behoorlijk wat variatie te vinden is op dit album. Het is echter niet helemaal terecht om op basis van deze plaat Red Dead Roadkill een echte band te noemen, want het in 2018 opgenomen song materiaal is, hier en daar met behulp van wat bevriende muzikanten, in zijn geheel ingespeeld door het duo Bob Lee (gitaar, bas, keyboards en zang) en zangeres Radd. Die laatste heeft Red Dead Roadkill overigens al weer verlaten en is vervangen door Redness, met wie de band de komende periode ook op de diverse podia te bewonderen zal zijn.

Opener ‘Unleash The Beast’ is een lekkere melodieuze gitaarrocker waarin met name de veelzijdige zangeres Radd in positieve zin opvalt. Ook de interactie met de mannelijke vocalen, waar overigens op de plaat regelmatig gebruik van gemaakt wordt, is sterk en vormt zeker een meerwaarde van deze band. Met ‘Lines Of Fire’, ‘Headlights’ en ‘Pretty In Silence’ en het erg fraaie ‘Somewhere Mr. Fate’ heeft men nog een aantal sterke nummers op het album geplaatst die de moeite van het beluisteren zeer zeker waard zijn, terwijl men met ‘Cold’ ook een behoorlijk goede power-ballad in huis heeft. Bij tijd en wijlen klinkt een en ander in de uitvoering nog wel wat rommelig, maar in de basis heeft men een aantal aanstekelijke nummers in elkaar weten te draaien die de doorsnee metal liefhebber wel zal kunnen waarderen. ‘Sweet Songs Of Anguish’ is dan ook te bestempelen als een zeer degelijk debuut, waar de band verder op voort kan bouwen. Hopelijk is het stemgeluid van de nieuwe zangeres Redness vergelijkbaar met hetgeen Radd op deze debuutplaat laat horen, want zij is naast het lekkere song materiaal toch wel te bestempelen als het sterkste aspect van Red Dead Roadkill.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.