Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Anger Machine – Trail Of The Perished
Eigen Beheer
Release datum: 06 juli 2019
Tekst: Jori van de Worp – 07 juli 2019
“Op alle fronten dus een heel goed product en een prima wapenfeit voor Anger Machine om hun fanschare flink mee te vergroten.”
4/5

Na een EP en een single is het voor de Nederlandse heren van Anger Machine tijd voor een volledig album! Inmiddels heeft de band vocalist Tim Koole ingeruild voor Remus Stingaciu, die nu de brute grunts die deze band kenmerken voor zijn rekening neemt. De muzikale basis is nog steeds ultra moderne thrash met een behoorlijk technische twist.

Met ‘Disconnected’ als opener laat de band er geen gras over groeien en middels een meedogenloze combinatie van scherpe riff, razende drums en dreunende vocalen staat het album direct op standje elf van tien. ‘Conquer All’ heeft ook tragere stukken met een ziek dikke groove en de eerste van een aantal opvallend nette solo’s van bandleider Thijmen, die ook de achtergrondvocalen verzorgt. De titelsong heeft nog diepere grunts en flirt hiermee duidelijk met een death metal geluid. ‘Created To Corrupt’ valt op door zijn gitaarpartijen. ‘Loss Of Solace’ is wat ik me voor zou stellen als Iron Maiden een death metal band was geweest, en dat is best een interessant experimentje. Het is overduidelijk dat we hier te maken hebben met een stel muzikaal goed onderlegde en dito getalenteerde muzikanten. De hoeveelheid technische foefjes spat er vanaf en op ieder nummer horen we wel weer iets nieuws. Ook weet Anger Machine hun muziek tegelijkertijd loeizwaar maar ook melodisch te houden.

Dit alles kan helaas toch niet verhinderen dat bij mij de aandacht wat verzwakt als we over de helft zijn, misschien toch een persoonlijk smaakdingetje dat ik grunt-only vocals op den duur wat vervelend ga vinden? Dat staat bij deze technisch heel sterke plaat een goede score natuurlijk niet in de weg. Ook de productie is weer dik in orde met David Hazeleger, die ook de recente single van de band heeft gemaakt, achter de knoppen. Op alle fronten dus een heel goed product en een prima wapenfeit voor Anger Machine om hun fanschare flink mee te vergroten. Nu maar hopen dat de release in eigen beheer voldoende potentiele fans kan bereiken!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.