Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Pyre – Chained To Ossuaries
Memento Mori
Release datum: 27 april 2020
“Wat ze brengen overtuigt wel voor de volle 100%. En daarmee is dit gewoon een plaat die in elke death metalcollectie thuishoort.”
8.3/10
Pim Blankenstein I 18 april 2020

Dit is een album waar ik naar uitgekeken heb. Het voorgaande werk van deze Russen viel bij mij al enorm in de smaak. ‘Chained To Ossuaries’ is het tweede volledige album dat zes jaar na ‘Human Hecatomb’ verschijnt. In mijn recensie over dat album schreef ik dat je aanknopingspunten kan horen met bands als Dismember, Asphyx, Unleashed, Grave, Repugnant, Tormented, Bastard Priest en Verminous.

Die vergelijking staat nog steeds als een huis als je naar deze nieuwe plaat van het drietal uit Sint Petersburg. In de basis hoor je dus wel die Zweedse sound al vind ik het bij Pyre niet té overdreven. De gitaarpartijen klinken gewoon lekker korrelig en smerig. En dat past prima bij de songs die over het algemeen vrij snel zijn. Toch neemt de band zo nu en dan gas terug. Die variatie in de composities maken een erg sterke indruk. En dat levert gewoon dik 40 minuten luisterplezier op. Meer hoef ik er eigenlijk ook niet over te zeggen, want Pyre brengt niets nieuws. Wat ze brengen overtuigt wel voor de volle 100%. En daarmee is dit gewoon een plaat die in elke death metalcollectie thuishoort. Voor de liefhebbers van vinyl kan ik nog melden dat de LP-editie later dit jaar verschijnt via het Nederlandse Dawnbreed Records.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.