Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Keverra – Keverra
Seeing Red Records
Release datum: 01 mei 2020
“De vocale kreten die worden uitgestoten klinken in eerste instantie als losstaande flarden, maar vermengen zich steeds dieper met de kolkende, muzikale brei.”
7.5/10
Bart Meijer I 18 april 2020

De Californische band Keverra, met onder andere leden van Goatsnake en -(16)-, brengt ons zijn eerste offerande in de vorm van een gelijknamig album. Bij het noemen van die twee bands is al enigszins duidelijk wat we kunnen verwachten van dit denderende trio. Liefhebbers van sludge worden dan ook zeker niet teleurgesteld!

Het is een donkere plaat met muziek die kruipt op plekken waar je het niet verwacht, als een rovende slang die zich geconcentreerd een weg baant door de spelonken van je brein. De vocale kreten die worden uitgestoten, vervormd stemgeluid waar de woede en neerbuigendheid vanaf druipt, klinken in eerste instantie als losstaande flarden, maar vermengen zich steeds dieper met de kolkende, muzikale brei. Langzame riffs en onheilspellende klanken verbuigen zich tot harde sludge metal, waarin we ook nog wel wat post metal kunnen ontwaren. De zang past zich elk nummer aan aan het gevoel dat overgebracht moet worden en klinkt dan weer gutturaal glijdend (ja, ik vind dat ook een mooie woordcombinatie), dan weer industrieel en koud.

Het zijn niet alleen daadwerkelijk nummers die we horen op ‘Keverra’, er staan ook, tussen tracks door, korte intermezzo’s van kille geluiden, die enorm bijdragen aan de grauwe, ijzige atmosfeer die op dit album tentoon gesteld wordt. Het is duidelijk dat we met ervaren muzikanten te maken hebben, daar alles goed op elkaar afgestemd is en het album klinkt als één barre tocht door metalen landschappen. Precies wat ondergetekende nodig had om na een desillusionerende werkdag weer op het juiste spoor gezet te worden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.