Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Monumental Mass: A Cinematic Metal Event (dvd)
Napalm Records
Release datum: 08 juli 2022
“Aangezien Powerwolf een live band bij uitstek is, is deze uitgave een prachtige herinnering aan de constante evolutie van de band. Alles is tot in de puntjes verzorgd en het spektakel verdiende een tastbaar alternatief.”
9/10
Vera Matthijssens  I 15 juli 2022

Tijdens de coronacrisis maakten we kennis met ‘livestreams’ als nieuw fenomeen. Omdat normale concerten niet mogelijk waren, trad de band op zonder publiek. De meest inventieve bands zagen dit als een uitdaging en maakten er iets bijzonders van. Powerwolf is één van hen van de Duitse horde wolven stak maanden voorbereiding in wat zij nu presenteren als muziekfilm. Het is die naam waardig, want buiten dat de muziek van Powerwolf centraal staat, is er sprake van een mooie locatie, een onderliggend verhaal van een jonge monnik, dat steeds vervolgd wordt tussen vier hoofdstukken in en werd de show voorzien van veel pyro’s, choreografie van nonnen en monniken, tal van rekwisieten en ja zelfs sneeuw tijdens de ballade ‘Where The Wild Wolves Have Gone’. 

In december 2021 werd deze (pre-recorded) livestream voor het eerst uitgezonden en voor nog meer details verwijzen we dan ook naar ons ‘concert review’ eind vorig jaar. (https://arrowlordsofmetal.nl/powerwolf-the-monumental-mass-a-cinematic-metal-event ). Het is echter een feit dat deze eenmalige gebeurtenis nu kan aangeschaft worden op fysieke exemplaren als daar zijn dvd, blu-ray, vinyl en blijvend digitaal aandenken. Bovendien zijn er speciale edities met prachtig uitgevoerd artwork en nieuwe illustraties, earbook, mediabook, vinylbox, enz… Het mediaboek bevat als extra heel het concert van Powerwolf op Wacken 2019 ‘Hallowed Be The Holy Ground’ want dat was legendarisch.

Matthew Greywolf was de uitvinder van dit veelomvattende concept, Jörg Michael was verantwoordelijk voor de cinematische productie. Voor mix en mastering klopte men aan bij Kristian ‘Kohle’ Bonifer. De band speelde veel songs van de laatste twee albums, zodat deze live uitvoeringen hun première beleefden tijdens deze heuglijke happening. Aangezien Powerwolf een live band bij uitstek is, is deze uitgave een prachtige herinnering aan de constante evolutie van de band. Alles is tot in de puntjes verzorgd en het spektakel verdiende een tastbaar alternatief.