Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Phil Campbell – Old Lions Still Roar
Nuclear Blast
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 12 oktober 2019
“Phil Campbell flikt het dus weer en laat horen dat de oudjes het nog steeds kunnen, oftewel ‘Old Lions Still Roar’ en daar is getuige dit album geen speld tussen te krijgen!”
9/10

Phil Campbell hoeft natuurlijk niet meer geïntroduceerd te worden. De man heeft jarenlang met een van de meeste beruchte rock ‘n’ roll sterren het podium gedeeld in Motörhead en heeft vorig jaar een prima plaat uitgebracht met zijn zoons onder de naam Phil Campbell and The Bastard Sons. Een plaat die volstond met superfijne hardrock en metal tracks. Op, wat officieel zijn eerste solo-album is, komen er wederom tien fantastische tracks voorbij. Deze keer voert Phil een ware all-star cast aan met, houd u vast, onder meer de volgende personen: Rob Halford, Nick Oliveiri, Alice Cooper, Danko Jones, Ray Luzier, Dee Snider, Mick Mars, Matt Sorum, Chris Fehn, Whitfield Crane en Joe Satriani. Daarnaast zijn de zoons ook van de partij op een aantal tracks.

Levert zo’n all-star cast dan een goed album op? Aangezien de meeste van deze muzikanten al heel wat jaren rondlopen is dat hier zeker het geval. Vanaf het tweede nummer ‘Straight Up’ waar Rob Halford op te horen is, gaat het gas erop om slechts sporadisch losgelaten te worden tijdens ‘Left For Dead’, ‘Dead Roses’ en album afsluiter ‘Tears From A Glass Eye’ waarop een sublieme Joe Satriani te horen is. Vooral het eerdergenoemde ‘Straight Up’, These Old Boots’ (met Dee Snider) en ‘Dancing Dogs’ (met Whitfield Crane) zijn lekkere uptempo rockers. Het nummer wat er dan nog met kop en schouders bovenuit steekt is ‘Swing It’ met een zeer gedreven Alice Cooper in de hoofdrol. Wat een geweldige track is dat zeg! Een slecht nummer is overigens nergens te vinden op dit album. Wel veel afwisseling met ‘Walk The Talk’ (met Nick Oliveiri en Danko Jones) als het meest afwijkende deuntje. Phil Campbell flikt het dus weer en laat horen dat de oudjes het nog steeds kunnen oftewel ‘Old Lions Still Roar’ en daar is getuige dit album geen speld tussen te krijgen!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.