Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Phase Reverse – Phase IV Genocide
Rock Of Angels Records
Release datum: 12 december 2020
“Op Phase IV gaat de band richting alternatieve rock en metal uit met soms emotioneel geladen nummers maar ook heviger werk. Maar steeds blijven die innovatieve en attractieve gitaarpartijen de overhand houden.”
7.8/10
Koen de Waele I 28 november 2020

Deze Griekse band bestaat al sinds 2007 en speelde al op heel wat plaatsen in Europa. Toch was het enkel hun debuut ‘Phase Reverse’ uit 2009 dat bij bleef. Het verscheen aanvankelijk in eigen beheer maar werd twee jaar later heruitgebracht via het label Aural Music. Rond de opvolgers Phase II en III bleef het stiller. Gelukkig tekende de band inmiddels bij het Roack Of Angels Records en die geven ‘Phase IV Genocide’ een pak meer promotie. Destijds was het vooral de ruige rock met heel wat invloeden van Black Label Society en Nirvana die opvielen. Phase Reserve is hier meer de richting alternatieve rock en metal uitgegaan.

Na een opbouwende intro wordt vlot overgeschakeld naar ‘Destruction On Demand’ dat iets langer als zes minuten duurt. Een breed uitsponnen nummer waar de band heel wat laat horen. Vinnig gitaarwerk en een geluid dat soms wat voortborduurt op Soundgarden en Black Label Society met halverwege een blues achtige break. Zanger Takis heeft een aardige stem en dat alles zorgt voor een aangenaam nummer. Dat Southern rock geluid komt geregeld terug als intro. Ook voor eerder in het alternatieve metal zwevende ‘Genocide’. Melodieuze gitaren worden afgewisseld met emotioneel geladen zanglijnen en een stampend refrein. Op Phase IV gaat de band richting alternatieve rock en metal uit, met soms emotioneel geladen nummers maar ook heviger werk, al blijven die innovatieve en attractieve gitaarmelodieën de overhand houden. Niet elk nummer klinkt even overtuigend maar met songs als ‘Delete’ (met zijn snel tempo, lekkere rock ’n roll gitaren en leuk refrein) en het met blues stukken doordrenkte ‘Sound Of My Stone’ ben je dat al snel vergeten.