Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Pandemic – Deaf Nite
Defense Records
Release datum: november 2018
Tekst: Henk – 18 juli 2019
“We horen een jonge thrash band die nog erg zoekt naar een eigen geluid en voorlopig dus maar even de gebaande thrash paden bewandelt.”
6.4/10

Pandemic is een thrash metal band uit Polen die met ‘Pandemic’ een eerste vier track EP uitbrengt. Het is ook gelijk het laatste album waarop oprichter en gitarist Sebastian “Sharp” Wikar op te horen is. Voor dat hij goed en wel de kans had om een demo te releasen overleed hij echter plotseling in de zomer van 2018. Zijn bandleden en ouders hebben ervoor gezorgd dat deze opnames nu via Defense Records op de markt zijn gekomen.

We horen een jonge thrash band die nog erg zoekt naar een eigen geluid en voorlopig dus maar even de gebaande thrash paden bewandelt. In het kader van beter goed gejat dan slecht zelfverzonnen geen onlogische keuze. Alle vier de nummers hebben wel iets geleend bij de grote namen in het genre. Zeker de eerste twee nummers ‘Pandemic’ en ‘Deaf Nite’ zijn goed te verteren. Bij het afsluitende ‘Warpath’ was ik toch wel wat in de war van de plots totaal andere zang, als je het zo nog kan noemen. Het is net of Yoda uit Star Wars achter de microfoon is gekropen in de coupletten en dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. Maar, er wordt prima gemusiceerd en de mix is prima te noemen dus conclusie is dat Pandemic een redelijke en niet meer dan dat, EP heeft uitgebracht.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.