Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Palace – Reject The System
Massacre Records
Release datum: 03 april 2020
Tekst: Jori van de Worp – 31 maart 2020
“Dit is een band die absoluut niets nieuws doet, maar wel een al jaren beproefd recept heel aardig in de vingers heeft.”
7.3/10

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden sinds het vorige album van het Duitse Palace, ‘The 7th Steel’. In mijn recensie van dat album, toevallig mijn eerste recensie ooit voor Lords of Metal, voorspelde ik dat ook dit album de doorbraak niet zou brengen. Het koffiedik had gelijk, want nog altijd staat Palace in de marges van de Duitse true heavy metal scene. Het nieuwste album draagt de titel ‘Reject The System’, en ook dit is weer een prima luisterbare plaat, maar niet wereldschokkend.

Met opener ‘Force Of Steel’ hebben we natuurlijk een alleszeggende songtitel, dit is metal in het straatje van Majesty, Iron Savior en Accept. De vocalen van HP Piller houden ergens het midden tussen Rolf van Running Wild en Biff van Saxon, maar dan wel zonder de klasse van vooral Biff te benaderen. Met lekkere mid-tempo headbangers als ‘Hail To The Metal Lord’ en ‘No One Breaks My Will’ heeft het album een aantal sterke riffs, en dit is ook het opzienbarende verschil met ‘The 7th Steel. Heeft het iets te maken met de wisseling op de gitaarpositie? Ook de snellere anthems van Palace zijn lekker, zeker het meedogenloze ‘Bloodstained World’. Dit is een band die absoluut niets nieuws doet, maar wel een al jaren beproefd recept heel aardig in de vingers heeft. De diehards van traditionele metal moeten dit ding zeker even proberen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.