Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Out Of Order – Facing The Ruin
MDD Records
Release datum: 14 juni 2019
Tekst: Henk – 26 juni 2019

Was Out Of Order een beginnende band geweest hadden we kunnen spreken over een veelbelovend debuut. Aangezien deze mannen sinds 1991 bezig zijn kan ik er helaas niet meer van maken dan dat het best aardig is wat ze laten horen, met hier en daar een uitschieter.”

3.4/5

Out Of Order is een Duitse band die al sinds 1991 aan de weg timmert en wars is van alle trends naar eigen zeggen. Metal is wat ze spelen dus metal it is! Eerdere releases zoals ‘Back In Hell’ (2003) en ‘Powered By Aggression’ (1998) zijn mij onbekend dus ik kan er fris in. De bijgeleverde bio belooft een mix tussen thrash en power metal, ik ben benieuwd. Voor de opnames van het album is men langs gegaan bij verschillende producers terwijl Ralf Scheepers voor de productie van de vocalen zorgde.

Na de eerste paar nummers ben ik nog niet echt van mijn stoel geblazen maar daar brengt ‘The Sniper’ wel wat verandering in. Waar bij de eerste drie tracks het tempo nog niet echt hoog ligt is er met ‘The Sniper’ opeens een tempoversnelling en komt er een song voorbij die niet misstaan had op ‘The Legacy’ van Testament. Met ‘Guilty’ volgt daarna nog zo’n uitschieter waarbij de band laat horen wat het in zijn mars heeft als het vol gas gaat. Helaas valt daarna het tempo weer terug met ‘Tears’ en het nogal zeurderige ‘God Is Angry’. ‘On The Rise’ tapt gelukkig weer uit het thrash vaatje. ‘Aopcalypse’ is het afsluitende nummer wat zich dan tussen heavy metal en thrash in beweegt en daar niet erg in overtuigd. Was Out Of Order een beginnende band geweest hadden we kunnen spreken over een veelbelovend debuut. Aangezien deze mannen sinds 1991 bezig zijn kan ik er helaas niet meer van maken dan dat het best aardig is wat ze laten horen, met hier en daar een uitschieter.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.