Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Organectomy – Existential Disconnect
Unique Leader Records
Release datum: 21 juni 2019
Tekst: Berto Huizinga – 26 juni 2019

Het album ademt een energie uit die aanstekelijk werkt en de hoeveelheid riffs die wordt gehanteerd zal voor veel bands jaloersmakend zijn.”

4.5/5

Wat een briljant begin van een album. Als zanger even je keel schrapen alvorens er een enorme grunt uit te gooien. De luisteraar weet direct waar ze mee te maken hebben. Organectomy (uit Nieuw-Zeeland) is geen vreemde voor de kenner, ze hebben 2017 het debuut album `Domain Of The Wretched` uitgebracht waar ze veel positieve reacties op hebben gekregen. Op het nieuwe album `Existential Disconnect` zijn ze verder gegroeid, ze hebben meer variatie in tempo aangebracht, luister maar naar de single `Antithetical`. De tempowisselingen verlopen vloeiend en de riffs en het drumwerk maken dit gelijk tot een van beste songs van het album.

`Existential Disconnect` is een verzameling goed doordachte songs geworden, met meer aandacht dan gemiddeld voor vlot en vloeiend lopende nummers, die aan bruutheid weer niets te wensen over laten. Een gastrol is er bijvoorbeeld ook voor Matti Way, bekend van Abominable Putridity, en de naam verraad al een beetje welke stijl deze band bezigt. Technisch is dit een hoogstaand album, met vlekkeloze beheersing van de instrumenten en ook zanger Alex Paul laat zich van zijn beste kant horen door lekker onverstaanbaar te grunten vanuit zijn tenen. Het album ademt een energie uit die aanstekelijk werkt en de hoeveelheid riffs die wordt gehanteerd zal voor veel bands jaloersmakend zijn. Na het uitstekende debuutalbum `Domain Of The Wretched` is er nu dus een vervolg met de titel `Existential Disconnect`, ik zou zeggen aanschaffen die hap.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.