Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Oath Of Cruelty – Summary Execution At Dawn
Dark Descent Records
Release datum: 09 december 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 29 november 2019
“Zo moet een album klinken waarbij agressie een prominente rol speelt.”
8/10

Oath Of Cruelty is een band uit Texas die sinds 2010 bestaat. Enkele bandleden zijn nog actief in Blaspherian en de nieuwe (interessante) death metal band Cemetarian. Enkele noemenswaardige bands waarin ze actief waren zijn Morbosidad en Imprecation. Gelukkig lijkt Oath Of Cruelty niet op deze bands. Op dit eerste album hoor je vooral lekker agressieve death/thrash. Hierbij lijkt de voornaamste inspiratie vooral bij de oude Teutoonse thrash gehaald te worden. Vooral Sodom en Kreator hoor je terug. Daarbij moet ik wel benadrukken dat Oath Of Cruelty qua snelheid wel een tandje bijgeschakeld heeft. Het feit dat ze ook een cover opgenomen hebben van het nummer ‘Denied Birth’ van het Zweedse Merciless geeft goed weer met welk type death/thrash we te maken hebben. Het type ‘take no prisoners’ zullen we maar zeggen.

Zeer prettig bijkomend feit is dat het album ook nog eens degelijk klinkt. De instrumenten zijn goed te onderscheiden. De overall sound zou ik als klassiek willen bestempelen zonder het ouderwets te klinken. Eigenlijk is dit gewoon prima. Zo moet een album klinken waarbij agressie een prominente rol speelt. Wat dat betreft dot het me een beetje denken aan de eerste paar albums van Whiplash. Die hebben dat ook. Geen perfect geluid in letterlijke zijn, maar voor deze stijl muziek is het wel perfect.
Aangezien er niet zo heel veel bands van dit type rondlopen, is ‘Summary Execution At Dawn’ absoluut een schijf waar de liefhebbers van thrash metal zeker eens naar moeten luisteren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.