Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Nocturna – Daughters Of The Night
Scarlet Records
Release datum: 21 januari 2022
“De duale zang is een schot in de roos, en de rijke muziek die naast de gothic metal ook zeker elementen van power metal leent levert een goede aavulling op deze dualiteit die centraal staat bij de band”
8/10
Jori van de Worp  I 26 januari 2022

Nocturna is het nieuwe geesteskindje van Frozen Crown gitarist/zanger/meesterbrein Federico Mondelli. Verwacht hierdoor niet de rappe power metal waarmee hij met zijn andere band inmiddels al aardig naam krijgt. Wat je op het debuut ‘Daughters Of The Night’ kan horen is een stuk duisterder. We hebben het hier over een goeie pot gothic metal, groots, meeslepend en toch stevig. Opvallend aan Nocturna is dat de groep twee zangeressen heeft, en op de vrij toegankelijke opener ‘New Evil’ horen we dat dit een schot in de roos is. Waar Rehn Stillnight met een opera-klankkast als Tarja Turunen de diepte in de vocalen legt, is Grace Darkling met haar meer power metal-achtige stem goed voor een verfrissende tegenhanger van al die gothische duisternis. Naast veel vocaal spektakel heeft Nocturna ook instrumentaal veel te bieden, de spetterende solo op ‘New Evil’ is daar het eerste maar zeker niet het laatste bewijs van. Met de titelsong wordt de muziek zwaarder terwijl er nog steeds ruimte is voor heerlijk gitaarwerk. Zoals je van gothic metal mag verwachten is de ondersteuning met koortjes in onheilspellende toonsoorten alom aanwezig. Met vervormde piano laat ‘The Sorrow Path’ horen dat er ook heel degelijke ballads geschreven kunnen worden. Ook die andere single van het album, ‘Blood Of Heaven’, is een compositie van de bovenste plank.

Alles bij elkaar laat Nocturna op dit debuut horen van veel markten thuis te zijn. Als gezegd, de duale zang is een schot in de roos, en de rijke muziek die naast de gothic metal ook zeker elementen van power metal leent levert een goede aavulling op deze dualiteit die centraal staat bij de band. Een heel aardig debuutalbum wat zonder meer aan te raden is voor fans van Nightwish, Epica, Unleash The Archers en uiteraard ook Frozen Crown.