Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Nephylim – Severance Of Serenity
Self Released
Release datum: 18 januari 2020
Tekst: Vera Matthijssens – 20 maart 2020
“Het debuutalbum ‘Severance Of Serenity’ is werkelijk een dikke aanrader voor fans van Insomnium, Omnium Gatherum en Nailed To Obscurity.”
8.5/10

Nephylim is een Nederlandse melodieuze death metal band, opgericht in 2015 door Kevin van Geffen (ex-Breaking The Monolith) en Rens van de Ven. Weldra brachten zij de EP ‘Torn’ uit, maar daarna werd pas na een pauze van twee jaar de draad terug opgepikt om te werken aan een volledig debuutalbum. Vertraging trad op toen de band in de zomer van 2019 geconfronteerd werd met het tragische ongeval van zanger Cézary van der Veen, maar in Tijn Bosters (Depths Of Kronos, Basterd Bound) heeft men nu een nieuwe frontman gevonden.

Het debuutalbum ‘Severance Of Serenity’ is werkelijk een dikke aanrader voor fans van Insomnium, Omnium Gatherum en Nailed To Obscurity. De lange songs vertonen naast de energieke inborst veel knipogen naar doom en progressieve bekwaamheid manifesteert zich in het spel. De heldere gitaarklank – gaande van heerlijke riffs tot akoestische fragmenten zo helder als een beekje – zijn een streling voor het oor en het vijftal verrukt ons met sierlijke accenten en leads. Luistertips zijn het aanstekelijk rockende ‘Fractured Existence’ en de afsluiter ‘Remembrance’ waarin Andy Gillion een spetterende neoklassieke solo speelt, maar wedden dat je dit sterke album in één ruk beluistert eens dat je het zwevende intro en ‘Forsaken’ hoort?

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.