Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Nanowar Of Steel – Dislike To False Metal
Napalm Records
Release datum: 10 maart 2023
“Ik hoopte eigenlijk voorlopig verschoond te blijven van nieuw werk”
4/10
Erik Boter I 24 februari 2023 

Sja, Nanowar Of Steel.. grappig bedoelde komieken metal, kun je het zo noemen? Ik besprak hun vorige album ‘Italian Folk Metal‘ in de zomer van 2021 en hoopte eigenlijk voorlopig verschoond te blijven van nieuw werk. Nog geen twee  jaar later ligt opvolger ‘Dislike To False Metal’ al in de winkels, net te laat voor het carnaval.

Als carnavals act kun je de Italianen van Nanowar Of Steel nog het beste zien en/of horen. Het zal wel aan mijn gevoel voor humor liggen, maar echt grappig vind ik het muzikaal gebonene niet. En serieus kan ik het ook niet nemen. Wat blijft er dan nog over? Een aantal meezingers waarop op zich prima gemusiceerd wordt, maar waarvan het bestaansrecht in twijfel getrokken kan worden.

Het gaat me te ver om alle tracks te gaan bespreken. Drink eerst een krat bier leeg en probeer dan via een streamingsdienst als Spotify of je dit album grappig vindt voordat je tot aanschaf over gaat. Het is misschien nog het vermelden waard dat Joakim Broden van Sabaton als gast te horen is op de track ‘Pasadena 1994’. Ik weet niet of je dat als positief of juist negatief moet zien. Verder moeten bands als The Nightflight Orchestra het ontgelden in ‘Disco Metal’ en is ‘Dimmu Boogie’ een piss-take op, jawel, u raad het al.

De bio van Napalm Records beschrijft het nieuwe Nanowar Of Steel album als een ‘sonic metal meme’. Ik heb geen idee wat dat betekent, maar ik beschrijf dit album als ‘sonic bagger’. Hoeveel alcohol ik er ook in gooi.