Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Nachtschatten – Leuchtfeuer
Fastball Music
Release datum: 06 maart 2020
“De songs zitten wel goed in elkaar, met goede riffs die de aandacht zeker vasthouden, alleen ze missen de power om echt door te pakken.”
6.8/10
Berto I 05 juni 2020

Bij de bandnaam Nachtschatten denk ik eigenlijk direct aan een black metal band. Hier klopt echter niets van, want de band speelt melodieuze death metal met zang in hun moerstaal. Na twee demo’s en een album in 2015 heeft de band een EP opgenomen met zes songs, waarvan het titelnummer en ‘Stahlerne Gottin’ het begin zijn van een verhaal over een bemanning van een onderzeeboot die op zoek gaan naar een bepaald baken.

Op zich een interessant gegeven voor een conceptalbum. De muziek van de band is iets minder interessant, met name omdat ze weinig nieuwe zaken laten horen. De melodie zit hem vooral in de gitaarsolo’s, terwijl de stem van zanger Daniel Wengle juist heel weinig melodie in zich heeft. De songs zitten wel goed in elkaar, met goede riffs die de aandacht zeker vasthouden, alleen ze missen de power om echt door te pakken. De hele productie is een beetje mat te noemen, wat een gemiste kans is als je echt indruk wilt maken. Er zit echter geen slecht nummer tussen, dus deze EP is zeker het beluisteren waard als je van melodieuze death metal houdt met een goed verhaal en geen problemen hebt met de Duitse taal.