Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Motorjesus – Live Resurrection
Drakkar Entertainment
Release datum: 20 december 2019
Tekst: Erik Boter – 14 december 2019
“Motorjesus levert met dit live album wel een perfect visitekaartje af.”
7.5/10

De Duitse heavy metal band Motorjesus vond het een goed idee om tijdens de tournee die de groep ondernam ter promotie van de voorlaatste CD ‘Race to Resurrection’ opnames te maken voor een live registratie. En aldus is hier het album ‘Live Resurrection’ dat negentien (!) nummers lang de energie van een mooie avond in Duitsland je oren in prakt.

Motorjesus speelt heavy metal met aan de randjes wat punk en thrash, waardoor de vergelijking met bands die in hetzelfde genre opereren snel is gemaakt; Motörhead, Danko Jones en Peter Pan Speedrock zijn ongetwijfeld invloeden van deze mannschaft. De nummers gaan veelal over snelle auto’s, dito motoren en de brandstof die daar in gaat (‘Dirty Punding Gasoline’). Het album geeft een mooie dwarsdoorsnede van het gehele oeuvre van de formatie, dat toch ook alweer zes albums telt.
De band heeft in het verleden last gehad van verschillende bezettingswisselingen, maar dat is op deze release nergens te horen. De huidige harde kern van Motorjesus (op zang Chris Birx, op gitaar Andy Peters en op drums Oliver Beck) worden live bijgestaan door een bassist en een extra gitarist.

De band speelde die avond hard, strak en snel en het publiek vond het allemaal prachtig. Chris Birx is een geweldige zanger die familie van John Corabi had kunnen zijn, wat een krachtige strot heeft deze vent. Het publiek bespelen kan hij ook, maar wat mij betreft had hij dat beter in het Engels kunnen doen, dan hadden de niet-Duitse fans zijn grappen en grollen ook kunnen volgen. Het tempo zit er het hele optreden goed in, pas tijdens het laatste nummer (dat toepasselijk ‘Outro’ heet) gaat het tempo echt omlaag en komt er toch wat broodnodige afwisseling. Want hoewel dit een (h)eerlijk live album van een band op dreef is, vergt het de luisteraar wel wat moeite om er negentien nummers lang bij te blijven. Aan de andere kant levert Motorjesus met dit live album wel een perfect visitekaartje af, want een avond deze band is een feestje, zoveel maakt ‘Live Resurrection’ wel duidelijk.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.