Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Mithridatic – Tetanos Mystique
Xenokorp
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Koen de Waele – 18 oktober 2019
“Heel wat andere bands houden het bij een enkel genre en slagen er nog niet in om te boeien. Mitridatic slaat alles door elkaar en blijft entertainen van begin tot einde.”
8.8/10

Het Franse label Xenokorp is goed bezig. Het label heeft heel wat bands onder zich die tot nu toe vooral in de underground scene gevestigd zijn. Zo is het promotie exemplaar een fraaie digipack uitgave uitvoering waardoor de band nog eens extra in de aandacht worden gezet. Mithridatic werd opgericht in 2007 waarna de line up betrekkelijk solide bleef. Hoewel ‘Tetanos Mystique’ nog maar hun tweede album is, hebben ze een geluid verworven dat heel doeltreffend klinkt.

Death metal, black metal, hardcore, mathcore. Elk nummer laat meerdere stijlen horen maar het resultaat is tamelijk verbluffend. Openen doen ze met ‘God’s Blindspot’. Blackened death metal met zware riffs en heel snel drumwerk. Drummer van dienst Kevin Paradis maakt ook nog deel uit van Benighted, Death Lab, The Arisen en Agressor, een bezige bij dus. Zanger Guitou grunt, brult en schreeuwt zijn doordringende teksten uit. Muzikaal wordt er snel en erg technisch gespeeld. Variatie troef met enkele samplers in het Frans en vlagen van een progressieve speelstijl. Nog zo een zalig nummer is ‘The Dead Mountain Of Life’. Allerhande zangstijlen worden samengevoegd tot een extreem geheel. De bas gaat in overdrive en djent elementen dienen zich halverwege ook aan. Na de solo schakelt de zang over naar black metal gekrijs. Snelle riffs in combinatie met doordringende blastbeats zorgen voor een stevig einde. Werkelijk alles wordt op dit album uit de kast gehaald. ‘Lotophagus (Lotus Eaters Dream)’ bevat hardcore, black metal en death metal. ‘Le Sevrage’ gaat zelfs nog iets verder en bevat stukken mathcore. In combinatie met de talloze aanwezige samplers uit Franse films is dit terug een retegoed nummer. En op ‘Toothless Bite’ gaat zanger Guitou zelfs zover door er nog eens een soort van keelgezang aan toe te voegen. Heel wat andere bands houden het bij een enkel genre en slagen er nog niet in om te boeien. Mitridatic slaat alles door elkaar en blijft entertainen van begin tot einde.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.