Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Mister Misery – Unalive
Arising Empire
Release datum: 04 oktober 2019
Tekst: Koen de Waele – 22 september 2019
”Een spookachtige sfeer met een doodsklok in het begin en een bijna kinderlijk maar ook zo meeslepend deuntje dat alles enorm laat swingen, maakt het hier helemaal af.”
8/10

Het Zweedse Mister Misery bestaat nog maar een jaar, maar dat is er helemaal niet aan af te horen. Muzikaal zijn ze niet zo gemakkelijk ergens in een hokje te steken. Genres als metalcore, pop alternatieve rock, punk en een grote dosis horrorelementen dekken volgens mij wel de lading. Een ding is wel zeker: als je catchy nummers wil horen met straffe refreinen moet je hier zijn. Ook Markus Staiger had dit al gauw in het snuitje en haalde de band binnen bij zijn Arising Empire. Het debuut ‘Unalive’ zal dan ook direct wel een groot aantal luisteraars aanspreken.

De vierkoppige band heeft in verleden al heel wat negatieve ervaringen opgedaan in hun leven. Gevangenis, drugs en armoede maakten daar jammer genoeg deel van uit, vandaar de bandnaam Mister Misery. In elk nummer zit wel ergens een één of ander horror aspect, vandaar dat voor de video van de eerste single ‘My Ghost’ werd gekozen voor een Tim Burton benadering. Al van bij opener ‘The Blood Waltz’ hoor je een heel catchy band met veelzijdige zangstijlen, maar het is vooral ‘My Ghost’ dat zeker hoog gaat scoren. Een spookachtige sfeer met een doodsklok in het begin en een bijna kinderlijk maar ook zo meeslepend deuntje dat alles enorm laat swingen, maakt het hier helemaal af. Soms gaat het er wel een beetje heviger aan toe maar goede en swingende rocknummers vormen hier toch de hoofdmoot.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.