Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Märvel – Double Decade
The Sign Records
Release datum: 24 februari 2023
“De mannen hebben een aardige dwarsdoorsnee van (de rest van) het repertoire gepresenteerd, met ook enkele nummers die alleen op single uitgekomen zijn, wat voor de (album)verzamelaars dan wel een leuke bijkomstigheid is.”
7.5/10
Cor Schilstra  I 18 februari 2023

Het Zweedse powertrio Märvel timmert al sinds 2002 aan de muzikale snelweg met hun catchy rawk ‘n’ roll. Ze zijn nooit echt bij een heel groot publiek doorgebroken, maar de liefhebbers die verder kijken dan alleen The Hellacopters, Gluecifer en Turbonegro zullen ze ongetwijfeld tegengekomen zijn. Wellicht is  Märvel iets meer gepolijst, iets meer poppy (vooral de laatste jaren), maar de Kiss invloeden in een pakkend rawk ‘n’ roll jasje is ook bij deze band duidelijk van toepassing.

Van de ‘Unleashed’ mini-cd is geen nummer meegenomen, waardoor het voor de Hollanders dan weer jammer is, dat het grappige ‘Amsterdam’ er dus ook niet op staat. Ook het ‘Guilty Pleasures’ cover album is (gelukkig) buiten beschouwing gebleven. Wel is er gekozen voor een (best goed uitgevoerde) cover van ‘The Devil Stole The Beat From The Lord’ van The Hellacopters (wat een bijdrage voor het tribute album “Payin’ Our Dues’ was). De mannen hebben een aardige dwarsdoorsnee van (de rest van) het repertoire gepresenteerd, met ook enkele nummers die alleen op single uitgekomen zijn, wat voor de (album)verzamelaars dan wel een leuke bijkomstigheid is. Verder geen echte verrassingen naast twee echt nieuwe nummers; het lekkere ‘Catch 22’ en het nogal erg met koortjes overgoten ‘Turn The Page’. De die-hard fans zullen toch wel deze nieuwe plaat aanschaffen, en mocht je als liefhebber van pakkende rawk ‘n’ roll nog niets van deze band in huis hebben, dan is dit een heel mooie kennismaking.