Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Lonewolf – Division Hades
Massacre Records
Release datum: 25 september 2020
“Ja ik spreek jullie aan, beste fans van Running Wild, Grave Digger, Majesty en al die andere Duitse true heavy metal giganten. Naar de winkel om de nieuwe Lonewolf en vlug een beetje!”
8/10
Jori van de Worp I 12 september 2020

De beste Duitse metalband uit Frankrijk is terug! Al bijna twee decennia braakt Lonewolf plaat na plaat vol met hun vunzige Grave Digger ende Running Wild geïnspireerde true heavy metal. ‘Division Hades’ is een feestelijk album nummer tien voor de band, en alleen dat verdient al de nodige complimenten. Muzikaal is er weinig veranderd aan het basisrecept van de muziek van Lonewolf, en waarom zouden ze ook! De heren hebben dit kunstje inmiddels verdomde goed in de vingers en dat hoor je er weer vanaf bij ‘Division Hades’! Dat betekent niet dat er helemaal niks is veranderd bij Lonewolf. Heb ik namelijk al vermeld dat gitarist Damien Capolongo na tien jaar afwezigheid weer terug is bij de band?

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat dit album de band weer wat dichterbij de eigen roots brengt, en daar is niks mis mee. ‘The Last Goodbye’ begint bij wijze van intro wat trager, maar ontpopt zich al snel in een voor deze band typische kraker. De gitaarlijnen, donderende baslijnen en stevige dubbele basdrums zijn allemaal erg Running Wild, en moet ik die vergelijking ook nog maken voor de vocalen van Jens? De titelsong heeft zelfs iets van Venom, terwijl met het flitsende ‘Alive’ ook de antieke Blind Guardian aan het licht komt. Het grootsere geluid wat we bijvoorbeeld hoorde op ‘Through Fire, Ice And Blood’ van het vorige album is hier niet meer aanwezig, en dat is de grootste verandering ten opzichte van de laatste platen. Het meest in de buurt van dit geluid komt de negen minuten durende afsluiter ‘Drowned In Black’ die ook weer doordrenkt is van de Running Wild invloeden.

Tien albums en de terugkeer van verloren zoon Damien is een bijzondere mijlpaal, zo denkt de band er zelf blijkbaar ook over. Samen met ‘Division Hades’ wordt daarom ook ‘Into The Past We Ride’ uitgebracht, een tweede CD met daarop een tiental heropgenomen nummers uit de lange geschiedenis van deze band. Hieronder ook een aantal vrij obscure stukken uit de periode van de allereerste demo’s. Ik denk dat er inmiddels weinig bewoordingen meer voor nodig zijn om aan te geven dat dit product een must-have is voor iedere fan in het genre? Ja ik spreek jullie aan, beste fans van Running Wild, Grave Digger, Majesty en al die andere Duitse true heavy metal giganten. Naar de winkel om de nieuwe Lonewolf en vlug een beetje!