Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Living Gate – Deathlust
Relapse
Release datum: 12 juni 2020
“Hoewel we na dik 30 jaar death metal eigenlijk alles wel gehoord hebben, kunnen bands nu uitblinken door hun songs met passie en overtuiging te brengen. Dat is exact wat Living Gate doet.”
8/10
Pim Blankenstein I 06 juni 2020

De term supergroep kom je regelmatig tegen als het om samengestelde bands gaat. Of deze classificatie opgaat voor Living Gate mag je zelf bepalen. Wat ik wel mooi vind, is dat deze death metalband bestaat uit leden die normaal met compleet andere stijlen muziek bezig zijn. De band bestaat uit de bassist van de Amerikaanse doom metalband Yob (Aaron Rieseberg) en de Belgen Lennart Bossu (Oathbreaker, Amenra), Wim Coppers (Oathbreaker, Wiegedood) en Levy Seynaeve (Amenra, Wiegedood) op respectievelijk gitaar, drums en zang/gitaar. Het idee ontstond in de backstage tijdens gezamenlijke optredens van hun bands waarbij de gemeenschappelijke liefde voor death metal de kern vormde. Iets specifieker; de liefde voor klassieke bands als Morbid Angel, Suffocation en Death en hedendaagse acts als Tomb Mold en Blood Incantation.

Met deze namen in gedachte kun je meteen een goed beeld vormen van de vijf songs op deze eerste EP. Dat de heren kunnen spelen is meteen duidelijk. Na één luisterbeurt hoor je ook meteen dat ze snappen hoe je een goede song schrijft. Niet verwonderlijk dat Relapse ze meteen getekend heeft. Hoewel we na dik 30 jaar death metal eigenlijk alles wel gehoord hebben, kunnen bands nu uitblinken door hun songs met passie en overtuiging te brengen. Dat is exact wat Living Gate doet, en daarmee zijn ze voor de liefhebber van het genre een prima aanwinst. Ik hoop dan ook dat dit geen eenmalig projectje blijkt te zijn, maar dat we vrij snel naar een volledig album kunnen luisteren.