Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Lee Ainley’s Blues Storm – Evolution
Self Released
Release datum: 21 februari 2020
“Een leuke band om te zien in je lokale kroeg maar die je weer vergeten bent als je onderweg bent naar huis.”
6/10
Leon Vonk I 11 april 2020

Af en toe zie je wel eens bands voorbij komen waarin twee mensen uit dezelfde familie, vaak broers, samen muziek maken. Wat ik echter nog niet eerder heb gezien is een moeder die met haar dochter in dezelfde band zit, echter is dat wel het geval bij Lee Ainley’s Blues Storm. De band heeft sinds de oprichting twee EP’s uitgebracht die leidden tot een aantal optredens als voorprogramma van semi-bekende blues artiesten. Het debuutalbum, ‘Evolution’, kwam eerder dit jaar uit en verscheen op mijn deurmat voor een recensie.

Blues rock is een lastig beestje in de muziekwereld, het is in dit genre namelijk vrij makkelijk om leuke muziek te maken en (relatief) veel op te treden, maar héél moeilijk om bovengemiddeld te presteren. Hoewel Lee Ainley’s Blues Storm zich onderscheidt van andere bands komt dit enkel en alleen door de moeder en dochter relatie. De muziek is zeker niet slecht maar ook niet veel beter dan de gemiddelde blues rock band die je in de kroeg tegenkomt. Daarmee bedoel ik dat het prima vermaak is voor een avondje uit maar niet om vervolgens aan mijn Spotify playlist toe te voegen of een CD van te kopen. Daarvoor zijn de composities niet bijzonder genoeg, mist er instrumentaal wat virtuositeit, en is de zang van een te laag niveau. Vooral het laatste vind ik een struikelblok, Lee Ainley heeft een stemgeluid die weinig ‘ziel’ heeft, wat ik bij blues juist graag hoor, daarnaast zingt ze af en toe op het randje van zuiver. Dochter Tori Mai Hobbs-Ainley doet het iets beter, in ieder geval vind ik haar stemgeluid mooier, maar ook zij mist de ‘ziel’ in haar stem. Hoewel sterke zang het verschil niet gaat maken zou dit muziek een stuk aangenamer maken om naar te luisteren.

De conclusie is dat ‘Evolution’ een vrij standaard blues rock album is die niet uitblinkt waar dat nodig is. Dat dochter en moeder samen in de band zitten is dan ook echt het enige opvallende aan Lee Ainley’s Blues Storm, maar helaas wordt de muziek daar niet beter van. Een leuke band om te zien in je lokale kroeg maar die je weer vergeten bent als je onderweg bent naar huis.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.