Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kryptos – Afterburner
Napalm Records
Release datum: 21 juni 2019
Tekst: Jori van de Worp – 18 juli 2019
“Afterburner’ is qua losse nummers weer een heel aardig album geworden, maar alles bij elkaar net zo gevarieerd als een oud-Hollands dieet van zeven dagen per week piepers.”
6.4/10

Op de voorganger ‘Burn Up The Night’ liet het Indiase Kryptos horen de thrashy elementen van hun oldschool heavy metal wat af te schudden en had daarmee een 80’s achtige heavy metal plaat met opvallend snippy vocals gemaakt. Deze lijn lijkt op ‘Afterburner’ doorgetrokken te worden.

De titelsong opent de plaat lekker agressief en hiermee hebben we nog een echte thrasher aan de opening staan. Met ‘Cold Blood’ komt het melodieuze aspect van de muziek meer naar voren en doet de band aan de nieuwere Vicious Rumors denken. Dit is een naam die de rest van het album blijft opkomen, en daar zijn vooral de vocalen van Nolan Lewis de oorzaak van, die in hun rauwheid flink contrasteren met de melodische muziek. Net als op de voorganger slaat op den duur de verveling wat toe omdat de nummers wel veel van hetzelfde zijn. Los van elkaar staan er met bijvoorbeeld ‘Dead Of Night’ en ‘Mach Speed Running’ heel aardige muziekjes op, maar de riffs van beide songs zijn vrijwel identiek. ‘Afterburner’ is qua losse nummers weer een heel aardig album geworden, maar alles bij elkaar net zo gevarieerd als een oud-Hollands dieet van zeven dagen per week piepers. De hardere oude albums van Kryptos zoals ‘The Coils Of Apollyon’ deden me echt meer.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.