Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Korpse – Insufferable Violence
Unique Leader Records
Release datum: 26 februari 2021

“het is een trip die nog geen 40 minuten duurt, maar die alle lucht uit je lichaam slaat bij het horen er van..”
8.5/10
Berto I 15 maart 2021

Korpse is een Nederlandse “Slamming Brutal Death Metal” band die al enige tijd een naam voor zichzelf aan het maken is in het nog steeds groeiende slam-genre. Ultra bruut is een veelgehoorde term in combinatie met deze zijtak van death metal en dat is volledig terecht ook nog. Kenners van het genre lezen denk ik ook niet  verder, want ze weten genoeg bij het lezen van de naam Korpse. Van ultra snel naar ultra traag en alles wat daar tussen gebeurt, het is een trip die nog geen 40 minuten duurt, maar die alle lucht uit je lichaam slaat bij het horen er van. En wees oplettend bij de tempowisselingen, want het kan zo maar zijn dat die wissel in tempo binnen 1 seconde is gebeurd. En geloof me, dat is niet goed voor je nekspieren.

Korpse heeft nog een normale naam vergeleken met genregenoten met namen als Extermination Dismemberment, maar de teksten behandelen dezelfde ranzige maar boeiende (en actuele) onderwerpen en op ‘Insufferable Violence’ gaat het over diverse soorten menselijk geweld ofwel het toepassen van dat geweld op een ander menselijk wezen (welk persoon na het betreffende geweld ontdaan is van alle voorheen aanwezige menselijke trekken).

Het is trouwens opvallend hoe dichtbij al dat geweld is bij de gewone mens. ‘Insufferable Violence’ is het derde album van de band en ze bieden hier weer dezelfde ingrediënten als op de vorige albums, met veel beatdowns en breakdowns, ultra lage zang en dito instrumentatie, maar het voelt alsof er nog meer elementen uit andere aanpalende extreme genres zijn toegevoegd aan de toch al brute mix. Hierdoor is er een album gemaakt dat voor alle liefhebbers van het ulrabrute genre verplichte aanschaf is, want veel gevaarlijker, bruter en ook ongemakkelijker wordt het niet meer dit jaar (ja, Corona meegerekend).