Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Killitorous – The Afterparty
Self Released
Release datum: 22 mei 2020
“Ik begrijp dat een band als deze, waar de drang om er je brood mee te verdienen niet het belangrijkste is, nodig is voor muzikanten om even weg te kunnen van de dagelijkse stress en dat gevoel hoor je ook wel terug in de muziek.”
8.8/10
Berto I 13 mei 2020

Killitorous is een Canadese technische metalband die is ontstaan als project van enkele muzikanten uit bekendere bands, zoals Suffocation en Annihilator. Het betreft hier voornamelijk ex-leden, Eric Morotti van Suffocation is voor mij de bekendste naam in dit combo. De technische death metal wordt dan ook vlekkeloos uitgevoerd en gepresenteerd. De band heeft humor hoog in het vaandel staan, getuige het feit dat zij hun songs baseren op films en tv-shows uit de jaren tachtig en negentig. Zoals daar zijn op dit album ‘Married With Children’ en ‘Rodney Dangerfield Of Dreams’.

Zoals gezegd is de uitvoering strak en van een technisch hoog niveau, al is de muziek beter te pruimen dan menig andere techneuten band die hoeveelheid doet prevaleren boven kwaliteit, als we het over muzieknoten hebben dan. Veel wisseling tussen tempo ’s in de songs en veel solo’s, dat is de beste typering van dit album denk ik. Er worden geen nieuwe paden bewandeld en geen nieuwe wielen uitgevonden, er wordt gewoon een lekker potje technische death metal neergezet met een humoristische ondertoon, niets meer en niets minder. Zangtechnisch is er weinig te klagen, al is de stem van Mathieu Dahni wel wat eentonig en blijft hij qua creativiteit wel wat achter bij de rest van de band. Ik begrijp dat een band als deze, waar de drang om er je brood mee te verdienen niet het belangrijkste is, nodig is voor muzikanten om even weg te kunnen van de dagelijkse stress en dat gevoel hoor je ook wel terug in de muziek. De lol spat er vanaf als het ware en dat neem je als luisteraar ook weer mee. Het is wellicht niet een album dat je meerdere malen achter elkaar zal willen luisteren, maar als luchtig tussendoortje is het een lekker alternatief. En de muziek is echt wel serieus goed te noemen.