Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Junior Bruce – Pray For Death
Sludgelord Records
Release datum: 30 oktober 2020
“Al gelijk vanaf de start weet je dat je een bak takkeherrie in huis hebt gehaald.”
8/10
Bart Meijer I 26 oktober 2020

Vlak voor we ons kunnen gaan storten op een eenzame Halloween zal het vierde album van Amerikaanse rockers Junior Bruce de planken opgaan. Of ja, het album wordt uitgegeven op cassette en op de ondertussen bekende, digitale platformen. Ergens vind ik dat als cd-liefhebber een gemis, dat steeds meer bands besluiten toch vooral digitaal los te gaan, maar het is ook begrijpelijk.

Junior Bruce windt er op ‘Pray For Death’ absoluut geen doekjes om en al gelijk vanaf de start weet je dat je een bak takkeherrie in huis hebt gehaald. Alhoewel die term in de normale wereld misschien een negatieve uitstraling heeft is dat voor veel metalfans wel anders; ik bedoel uiteraard dat je een sonische mokerslag kunt verwachten, waarbij Junior Bruce een rauwe grens opzoekt tussen groovy sludge en harde heavy metal. Het resultaat zijn acht catchy nummers die het vermogen hebben je gezicht weg te smelten.

Toegegeven, de eerste twee of drie keer luisteren had ik toch wat moeite om bij de les te blijven; want ook al weten de krachtige riffs de luisteraar beet te pakken, het klonk even als iets te veel van hetzelfde. Daarna echter begonnen de subtiele tempowisselingen en de variaties die de band toebrengt in hun muziek op te vallen en vormde ‘Pray For Death’ zich tot een interessante plaat die het de moeite waard is om vaker te luisteren.